(2951) Sýrové bochánky z odpalovaného těsta VPŽ

Odpalované těsto připravíme dle osvědčeného receptu, ale po vejcích do něj zapracujeme ještě 120 g (1 hrnek) najemno nastrouhaného výrazného sýra (gruyére, comté, ementál, čedar).
Na pečící papír v asi 3 cm rozestupu tvoříme bochánky ve velikosti lžíce (buď rovnou lžící nebo sáčkem). Pečením bochánky trochu zvětší svůj objem. Vložíme do trouby předehřáté na 210° , pečeme asi 12 minut, poté teplotu snížíme na 180° a pečeme dalších 20 minut. Než těsto „vyběhne“, což bude trvat asi prvních 10 minut, troubu neotevíráme.
Zchladlé bochánky lze také naplnit jakoukoliv slanou náplní dle vaší fantazie.

Na PŽ jsem vložila já (a protože jsem je dělala přesně jednou, už jsem na ně zapomněla) 22.11. 2016, zachránila Imelda

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2951) Sýrové bochánky z odpalovaného těsta VPŽ

  1. lakysa22 napsal:

    Táková dobrtota hned ráno! A já jen obyč housky, ale domácí s Lučinou (taky domácí).😋

  2. bozena.fialova napsal:

    Už mě napadají rozličné možné i nemožné náplně, které by se do bochánků hodily. Ale
    mám neodbytný dojem, že by zmizely bez jakékoliv úpravy ve stavu, jak se narodily. 🙂

  3. a.rena napsal:

    Fialko, souzním s tebou! A jestli chceš odolat a něco zachánit, najdi si diskuzi pod receptem 521, dala jsem tam recept na roládu a později ji Květka vytvořila pod číslem receptu 1530.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..