Odpalované těsto připravíme dle osvědčeného receptu, ale po vejcích do něj zapracujeme ještě 120 g (1 hrnek) najemno nastrouhaného výrazného sýra (gruyére, comté, ementál, čedar).
Na pečící papír v asi 3 cm rozestupu tvoříme bochánky ve velikosti lžíce (buď rovnou lžící nebo sáčkem). Pečením bochánky trochu zvětší svůj objem. Vložíme do trouby předehřáté na 210° , pečeme asi 12 minut, poté teplotu snížíme na 180° a pečeme dalších 20 minut. Než těsto „vyběhne“, což bude trvat asi prvních 10 minut, troubu neotevíráme.
Zchladlé bochánky lze také naplnit jakoukoliv slanou náplní dle vaší fantazie.
Na PŽ jsem vložila já (a protože jsem je dělala přesně jednou, už jsem na ně zapomněla) 22.11. 2016, zachránila Imelda
Táková dobrtota hned ráno! A já jen obyč housky, ale domácí s Lučinou (taky domácí).😋
Už mě napadají rozličné možné i nemožné náplně, které by se do bochánků hodily. Ale
mám neodbytný dojem, že by zmizely bez jakékoliv úpravy ve stavu, jak se narodily. 🙂
Myslím, že máš pravdu Boženko. Mají se plnit zchladlé a to je ten největší problém, jelikož ještě teplé, křupavé je pro 🐻 TOP 😁 Zajímavý recept, ukládám😋😎
Fialko, souzním s tebou! A jestli chceš odolat a něco zachánit, najdi si diskuzi pod receptem 521, dala jsem tam recept na roládu a později ji Květka vytvořila pod číslem receptu 1530.