Na dno remosky jsem dala asi 1 cm másla, půlky syrových brambor i se slupkou, půlky mrkví, špalíčky řapíkatého celeru, silnější kolečka pórku a hrst oliv. Navrch přišlo jarní kuřátko. Kořeněno solí, tymiánem, rozmarýnem, šalvějí a špetkou drceného kmínu. Pekla jsem asi hodinu, není třeba podlévat.
Poslala Děvětapadesátka: „A když bylo upečeno, nějak se to vypařilo nebo co… Nestihla vyfotit hotové jídlo, tak je jen fotka za syrova.“
Jani i tak to vypadá moc lákavě.
A kdo chce vidět jaké to bylo po upečení ať si upeče.
Olivy se mi tam moc líbí.
To je nejskvelejsi jídlo na celem světě . Dávám ještě cuktetu i rajčatko na šťávičku
V receptu budu muset vynechat olivy a šalvěj a brambory oloupat, protože u kupovaných nikdy nevím, jaké překvapení na mě čeká pod slupkou. Nemajíc jarní kuřátko, dám kuří stehna a věřím, že i tak to bude výborné.
Minulý týden jsem “ vynalezla“ něco podobného. Chtěla jsem konfitovat kuří prso a blbka jsem poměřila nádobu se zmrzlým kusem. Rozmrzelý maso v něm plandalo, másla by to spolykalo víc, než jsem byla ochotna dát, tak všechny mezery a prostory dostaly vycpávku z velkých kusů mrkve, celeru, dýně, cibule, česneku a zázvoru. Nakonec se vešlo i trochu zázvoru a kousek citrónu. Jedli jsme to s hromadou salátu z čínskýho zelí a bylo to skvělý. A všechno to okapaný máslo šlo za dva dny dobírání – takže žádný ztráty.
Do prkený vohrady, žádný dobírání. Do biryani…
Do prkenný… Aaachjooo.
Miluju jídla z jednoho hrnce a když ten hrnec je remoska, ještě lepší. Takovouhle směs jsem ale ještě pod kuře nedávala, takže prubnu s kuříma stehnama. Sice trochu překvapily olivy, ale šoupnu je tam klidně taky. Prostě bez reptu, podle receptu 😋😎
Pěkná inspirace. Dělám obdobně. Mám ráda takové jídla.
U nás dnes byla slepice na paprice, to milujeme. Pro neslepicožerce jsem přidala kuřecí stehna. A bylo to fakt výborné. Já tam prostě tu slepici musím mít. Má to tu správnou chuť. Ale znám spoustu lidí,co slepici nesni. Jenže bez ní to nemá tu správnou chuť.
Ještě jsem chtěla dodat : ani se nedivím , že nebylo vyfoceno po upečení . Protože tohle se sní bleskem . A dcera tomu říká v nadsázce : hladové . Protože ho není nikdy dost . Tsk až budete dělat , přidejte hooodně
Těch oliv bych tam dala víc než hrst. Miluju olivy a jídla z jednoho hrnce. Věřím, že se to vypařilo dřív, než jednou mrkneš.