lín 750 g – vykuchat, řádně osolit a nechat 30 minut ležet – sůl naruší sliz a ten pak jde lehce setřít špachtlí a nenaruší se kůže
máslo 100 g
špetka drceného kmínu
sůl
koření na ryby Ramram – posypat i do bříška dát
Péct na 180°- 50 minut v alobale, pak na 10 minut otevřít.
Poslala Sharka: „Neni to drahý oběd. Ryba vyšla na 125 korun.“
Sharko, jsi bezesporu báječná kuchařka, ale ta hodina v troubě je na mě trochu moc. Dala bych mu tak 20 plus 10. I když je v alobalu 😉
Co na to naše Rybářka?
když má přes 70 deka, tak bys ho neměla udělanýho..takhle byli akorát a když to rozbalíš a necháš na kurčičku, tak vsáikne másloa křupe..v alobalu nezůstane nic… to víš,že jsme to zkusili (u první přípravy)vyndat dřív, ale nebyli dodělaní…u nás v rybničním hospodářství líny mají..takže baštíme….
Já bych ho ani v alobalu nemordovala.Ony se pak ty úžasné výpečky přilepí na tu folii a to je škoda.Z pekáčku se dají odškrábnout.Když ho položím na silnější kolečka cibule,nebo mrkve dá se i opatrně otočit a ta zelenina je delikatesa. A řekla bych že 30-40 minut,podle velikosti ryby.
Nevypadá to, že by to bylo na alobalu připečené 🤔
nepřilepí..a na zelenině dělám kapra … jiná zviřátka…. 😉
Já kapra a je vždy skvělý
Lína jsem nepotkala ani nepamatuju😕, ale dala bych si 😋😋
V alobalu jsem pekla jen kapra se zeleninou podle Úsměvky (1314) v remosce asi 40 min a byl dobrý. Teď už se těším na mořské ryby- věřím, že synek překvapí nějakou dobrůtkou 😎
Kupuju si často kapra – to mě neomrzí- takové dva ks na tácku v Tescu a dělám v přehnutém péčícím papíře na pánvi – otočím . Na nejmenším plameni a dělá se dost dlouho …. Záleží na tloušťce ryby .
Tento recept určitě vyzkouším . Dle Sharky toho dělám opravdu moc . Takže díky 🤗
Tak to muselo být vynikající. Z alobalu strach nemám, když ho pomastím, nemá se co připéct.
Dala bych si 😋😋