300 g drobných těstovin
150 g nastrouhaného sýra (ideální je čedar)
1 lžička dijonské hořčice
špetka muškátu (ořech nebo květ)
špetka sladké papriky (může být i uzená)
sůl
špetka mletého pepře
šlehačka podlevočně
Těstoviny uvařte al dente a přitom si předehřejte troubu na 180°.
Uvařené těstoviny důkladně propláchněte studenou vodou (nesmí zůstat horké!), nasypte je do mísy, přidejte ostatní ingredience, pořádně promíchejte a přendejte do vymazané zapékací misky.
Přikryjte alobalem a pečte asi 20 minut. Sundejte alobal, zvyšte teplotu na 200 stupňů, ještě posypte trochou sýra a nechte zezlátnout.
Tak toto bych si dala. Já nemám ráda těstoviny zapečené s vajíčkem – šunkofleky apod, ale toto vypadá dobře.
To nevypadá dobře, to vypadá móc dobře!! Sýr – to je moje!😋
kámoška v USA smíchá čedar s hustou smetanoua promíchá do toho těstoviny, a pak zapejká..dělala nám to u nás doma, když tu byla za příbuznejma..říkala,že tohle se vařívalo, když byla krize..patří to k těm u nich jednoduchým a levným jídlům…ale je to neskutečně dobrý!!!!
tak tohle vyzkouším, vnoučata by to mohla ocenit a přitom to bude rychlé
Neprovokuj a pošli vzorek!
samozřejmě,že solí a pepří…ona teda cayenským pepřem..to by dětem asi moc nejelo 😉
Já mám zapékané teplé těstoviny ráda s čímkoli.A sýrové jsou vynikající.S miskou zeleninového salátu nebo kimči vynikající oběd.
Mekenčíz, nejoblíbenější úprava těstovin našich puberťáků. A z těch méně sofistikovaných způsobů přípravy i moje. 😀 Jen občas dám přednost pestu a parmezánu…
To vypadá luxusně 😋😋👍👍