(2987) Hrstková polévka II. – z luštěnin

50 g hrachu
50 g čočky
50 g fazolí
50 g krup
50 g nastrouhané kořenové zeleniny
1 menší cibule
jíška
česnek
sůl
pepř
(majoránka)

Namočila  jsem malé bílé fazole, čočku, kroupy a žultej půlenej hrách – každý zvlášť. Jen jednou jsem dêlala z koupené směsi – že bude červená čočka úplně rozvařená, to jsem tušila, ale že fazole budou furt tvrdý – to bylo překvápko. Slila jsem vodu, zalila vývarem a každý zvlášť jsem uvařila, ke konci přidala jíšku a nastrouhanou kořenovou zeleninu + cibulku jen do růžova osmaženou. Posolila, popepřila, přidala nastrouhaný česnek (4 stroužky). Na závěr lžičku másla.

Luštěninovou hrstkovou polévku vařila Lakysa

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2987) Hrstková polévka II. – z luštěnin

  1. Devetapadesatka napsal:

    ..aneb raketou na Mars 🙂 🙂

  2. a.rena napsal:

    Taky jsem si kdysi tak naběhla s hotovou směsí. Od té doby si hrstky chystám sama. A fazole nachystané podle Helenina postupu nemají chybu. Potom ani ta raketa na Mars nemá šanci odstartovat.

  3. Vera M. napsal:

    No , je to určitě dobré, jak píšeš ten postup . Určitě se to musí vařit zvlášť . Kroupy vařím hooodně dlouho a fazole taky

  4. kvetula.v napsal:

    Hrstková polévka se u nás doma nevařila, poprvé jsem ji ochutnala z jedné závodní jídelny a byla vynikající. Jelikož chutnala celé rodině, začala jsem ji vařit. Měli v ní krupky (kroupy lámanka – drobné), malé bílé fazole a klasickou čočku – na hrách si nepamatuju. Tak jsem spolu povařila krupky, čočku a zeleninu ve vývaru a ke konci přidala předem povařené fazolky (klidně zbytek z předešlého jídla). Už jsem ji dááávno nevařila. Díky za připomenutí – zkusím… Jelikož jsem objevila „kouzlo“ loupaného půleného hrachu, už budou hrstky 4 😉😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..