žampiony
menší cibule
niva, lučina
sůl, pepř
schwarzwaldská šunka (nebo jakou máte)
čerstvý nebo sušený česnek podle chuti
Žampiony očistíme, vykrojíme nožičky a nakrájíme je nadrobno. Na másle zpěníme cibuli, přidáme pokrájené nožičky žampionů a trošku podlijeme. Raději nesolíme, jen opepříme a přidáme sušený česnek. Podusíme, vmícháme nivu a necháme ji rozpustit. Přidáme ještě lučinu a promícháme, případně dosolíme. Necháme zchladnout. Vnitřky žampionů osolíme a vyložíme plátky schwarzwaldské šunky tak, aby konce plátků přečnívaly ven. (Já jsem měla žampiony velké v průměru 10 cm, tak jsem použila do každého tři rozložené do znaku jednoho auta). Naplníme směsí a uzavřeme přečnívající šunkou. Poté obalíme v trojobalu a naskládáme do pekáčku vymazaného máslem. Nahoru také plátek másla a pečeme do zezlátnutí strouhanky.
Díky trojobalu nepustí houby moc šťávy, zůstane pěkně uvnitř.
Poslala a.rena
Jojo, to dobře znám… jen tu šunku dávám nakrájenou už do základu na pánev a česnek ne-e. Ty to máš, Reni, vymazlenější.
Tahle úprava bude vynikající, díky za recept. Už se těším, až si tak udělám taky kloboučky bedel. 🙂
Vypadá to skvěle a bude to i moc dobré, hned bych si dala.
Mi se líbí všechno, hlavně ale , že se nesmaží v oleji. Musím tak zkusit i svoje, které plním jen krájenou šunkou a strouhaným sýrem – také v trojobalu a to smažení ….však víte
Nádhera, kdysi jsem dělávala podobné, ale recept zapadnul. Děkuji že připomenutí, jen tu nivu budu muset nahradit. Brambory jsou úžasné. Jak jsi je dělala?
V horkovzdušné fritéze, Hani. Brambory (hranolky, kolečka, měsíčky…) dám vařit do studené osolené vody a povařím max. minutu. Sleju, promíchám se lžící sádla a hodím do fritézy. Po upečení není potřeba brambory dodatečně solit.
Krásné brambory a pěkný recept na plněné žampiony.Ukládám
Tedy já žampiony v trojobalu vždy jen smažila, ale hned jak seženu s hlavičkama odpovídající velikosti, udělám bez reptu přesně podle receptu, anžto to vypadá lákavě a bez smažení to bude i zdravé (doufám, že se mi podaří hezky vyskládat ten znak auta 😉)I brambůrky v horkovzduchu ufritujeme 😋😎
Krásný recept, zrovna mám doma portobello, tož vyzkouším 👍👍