vepřová líčka
velká cibule
sádlo (olej)
houby (sušené, zamražené, sterilované nebo čerstvé)
sůl
pepř
Líčka osolíme a mírně opepříme. Na tuku zlehka osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme na ni líčka, ze všech stran je osmahneme a vyjmeme. Do pekáče dáme houby, (sušené předem namočíme a překrájíme), podlijeme vodou z namočených hub nebo vývarem či jen vroucí vodou, vložíme zpátky maso a pod poklicí pomalu pečeme do změknutí za občasného polévání výpekem. Nakonec šťávu dochutíme, případně trochu zahustíme v trošce vody rozmíchanou lžičkou škrobu a krátce převaříme.
Podáváme s rýží, brambory nebo i knedlíky.
Poslala Fialka: „Šťávu jsem měla hodně tmavou, dala jsem nasušené křemílky a hřiby kováře, ale chuť byla výtečná. 😀 “
Dneska nemám v práci oběd, prosím poslat do kastrůlku alespoň zbyteček . Právě jsem si naslintala do kafe.
cintám si na triko…ježiši to vypadá nááádherně…
Boženko, to vypadá nádherně. Mám ráda hovězí líčka na francouzský způsob, ale toto vyzkouším co nejdříve.
Slintám už jen z toho popisu..+ krásně nasrvítkované, krásnej ubus (podezřívám Fialku, že je to ten „Prostři se!“…no jo, to se to vaří!😋😋
Vepřová jsem dělala strašně dávno , ani už si nepamatuju , jak jsem je dělala , asi na kořenovce, jak se znám . Tohle ve mě vyvolává také Pavlovův reflex . Ale kde je koupit ?
Netuším . Nikde jsem je celá léta nepotkala
Že tato úprava líček bude vynikající, tomu věřím. Na víně je nemusím, ale s houbičkama to bude olaláááá. Teď už jen kde je koupit? 🤔😎
Že jsem nenahlédla dřív! Tak jsem na konci fronty a už nezbylo. No nic, musím vařit sama. Fialko, jako vždy, MŇAM!
Děvčata, děkuji za pochvalná slova, byla to opravdu bašta. 🙂
A to je nádhera … já líčka nedělala snad 100 let, tak to budu muset napravit 🙂🙂