(2998) Slaný chřestový koláč VPŽ

Na těsto (do formy o průměru 25 cm) stačí: 150 g hladké mouky
85 g másla
špetka soli
1-2 lžíce vody

 

Těsto se nechá 30 minut odležet v lednici a teprve pak ho lze vyválet a vložit do formy. Těsto předpečeme v troubě na 180°C a po upečení na něj navrstvíme:
na skus uvařený chřest
na plátky nakrájené ředkvičky
posypeme nasekanou jarní cibulkou či pažitkou
navrch zalijeme 1 rozšlehaným vejcem osoleným a opepřeným.
Nakonec celý koláč posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.

Na PŽ vložila veronika-juzova, zachránila Imelda

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2998) Slaný chřestový koláč VPŽ

  1. a.rena napsal:

    Co nevidět začne chřestová sezóna, takže recept v pravý čas. Bude to dobrota, už se těším.

  2. Francizska napsal:

    U nás už chřestová sezóna začala. Chřest zatím španělský, ale byl vynikající. Čerstvý a křehký.

  3. IvaC napsal:

    Kiše v jakékoliv úpravě mám moc ráda,jen to jedno vajíčko se mi zdá málo,jinak super…

  4. sharka.68 napsal:

    já ráda čerstvý,povařený na páře ..ve vodě bílé víno,bylinky,sůl…a pak jen máslíčko a trošku soli a bílého pepře a mňam…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..