… aneb sezóna chřestu začíná
balíček zeleného chřestu
pár plátků pršutu
Chřest dle potřeby očistíme – konečky trochu ořízneme a škrabkou tence oškrábeme, jen nutné množství.
Povaříme ve slané vodě 2-3 minuty, hlavičkami vzhůru – vrcholky se nevaří, jsou dostatečně křehké.
Konce obalíme v pršutu a na pánvi na másle opečeme.
Podáváme se zastřeným vejcem, zde je posypané černou havajskou solí, jen trochu – každý si dosolí sám – a třemi plátky opečené bagetky.
Poslala Francizska: „Já měla navíc pár chilli vloček.“
V jednoduchosti je krása. Mňam.
zelenej chřest loupu jen tam dole,kde není tolik zelený… recept super..já ho jím jen zblanšírovaný v horké osolené vodě s bílým vínem a kouskem citronové kůry..politý máslíčkem a poprášený špetkou bílého pepře…tak si pár ingrediencí přidám 😀
Já zapomněla napsat blanšírovaní, díky za připomenutí.
Byla to pozdní snídaně.
Oboje můžu – jak recept od Francizsky, tak od Sharky.
Vypadá to moc moc pěknè.
Krásný vkusný talíř plný jen samých dobrot .
Sašo, jedem 🤣🤣