80 dkg hub
8 dkg másla
8 dkg cibule
sůl
Na omáčku:
5 dkg másla
4 dkg hladké mouky
lžičku cukru
trochu octu
1/4 l kysané smetany
1/4 l vývaru
petrželka nebo pažitka
V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme na nudličky nakrájené houby a dusíme. Připravíme světlou jíšku, kterou postupně podléváme studenou smetanou a vývarem a za stálého míchání ji uvaříme. Do hotové omáčky vložíme houby a podle chuti osolíme, okyselíme a přisladíme. Na talíři ozdobíme pažitkou nebo petrželkou a podáváme s vařenými brambory.
Na PŽ vložila Úsměvka 22. července 2016, zachránila Imelda. A ta houba je nefalšovaná letošní a našla ji Bláhovka.
Já se v tom trochu ztratila anebo jsem to nepochopila. Ta cibule se rozvaří? Není to kratká doba? Krájim ji na velmi drobno, ale v jídle nesmi být vidět.
Se syrovou nemám problém, k sekané, na guláši, v salátu s rajčaty atd. Musí být ale velmi na drobno.
Vadí mi ve vařeném či dušeném jídle, když ji uvidím.
Recept jinak dobrý, houbu přávidim, já ulovim tak akorát žampiony z obchodu.
Úplně dokonalý recept , akorát já jsem nikdy nepoužila na houby petrželku , ale vím , že někdo ji přidává už i do vaření ….
Tedy Ja se přiznám, ze dělám všechno v jednom kastrolu. Pod houby bobkáč a nové koření. V podstatě stejný recept, až na tu jíšku, ocet a cukr 😂
Jasně, ze tohle bude mít tím pádem jinou chuť. A někdo dává i česnek, ale to je zase jiná per-mutace 😉 (pomlčka jako že per tam co máš a je z toho zase jiná mutace)
Houba nadherna! Ja to mam jak Francizska, ale obcas tam ulovim i hlivu.
Hezký úlovek Hanči 👍Pár takových tvrdých houbiček mít, mohla bych zkusit omajdu dle Úsměvky i jiné mutace 😋 Jsem zvědavá, jestli letos porostou aspoň z poloviny, co loni 🤔😎