Je to jen inspirace
Kousky vepřové kýty, cibule, brambor, pórku, papriky, neloupané i oloupané stroužky česneku, pár plátků feferonky, snítka libečku, dva tři listy šalvěje, kořeni na gyros, sůl, pepř a kousek másla.
Pro sebe ke konci pečení přidám olivy a kousky lilku.
Navrch přijde petrželka a možná zkusím koriandr, je zrovna v kondici.
Do mističky vedle dám zakysanku s kapkou oliváče, lehce osolenou a ovoněnou citronovou kůrou.
Poslala Děvětapadesátka
No a já jsem zrovna včera dělala něco podobného. Mísa vymazaná máslem, maso z vepříka, cibule, zelí, kedluben, mrkev, česnek. Bouquet garni z dobromysle, šalvěje, saturejky a mateřídoušky. Remoska se postarala o pečení. Příloha byla zvlášť – čerstvě vykopané brambůrky s máslem. Šmakovali jsme si, vy určitě taky.
Takže, Jani, díky za další inspiraci na příště. Hlavně příště přidám ty olivy.
Reni, vidíš, mě by nenapadlo dát tam zelí, to je taky dobrý nápad. Tyhle pseudorecepty mají tisíc variant, v tom jsou bezva. Každý si tam dá, co má rád. I já díky za inspiraci 🙂
Jani, Ty máš fšechno moc dobrý – a jak píšeš, možností je fůra. Zvzůreček nechci, já bez těch oliv, nějak jsem jim nepřišla na c huť. Ale domcácí brambůrky bych si dala, třeba jen tak…
Saši, díky, taky se ne vždy vše podaří, ale ta kýta je obvykle taková suchá a tohle je cesta, jak ji připravit vcelku chutně.
Ano , je to vždycky dobrota nesmírná.
dík..to prubnu tuhle sobotu..vypadá to velice dobře….
Dala bych klidně i plecko či kuřecí …. Nádherný recept. 😋😋
A jak píšete s Renčou, tak těch recepísků bude hodně. Určo vyzkouším hned zítra.
Dnes ředkvičkový salát s vejcem, hořčicí a řeckým jogurtem dle Eviny59, vynikající. 😋
Já tyto recepty myluju (hnidopichům se omluvuju …. umím češtinu)
Taky mě se moc líbí,a že je to alá Remos je paráda. Já včera a dnes plněné papriky v Remosce pečené 👌
U nás se kýta vyskytuje jen sporadicky, takže plecko nebo krkovice. Zelenina bude podle toho, co dá lednice (teď už je celkem výběr). Zatím jsem brambory jako přílohu vařívala zvlášť, ale zkusím ten „eintopf“ 😋😎
Já tady raději sázím na kuřecí nebo krůtí , zelenina je brzy hotová. Tak proto . Ale pozor na brambory , ty měknou pomaleji , žejo . Protože miluju do úplně všeho cuketu . Tak brambory mírně předvařené nebo menší kousky .
Je to vynikající jídlo