(3039) Směs à la Remos

Je to jen inspirace

Kousky vepřové kýty, cibule, brambor, pórku, papriky, neloupané i oloupané stroužky česneku, pár plátků feferonky, snítka libečku, dva tři listy šalvěje, kořeni na gyros, sůl, pepř a kousek másla.
Pro sebe ke konci pečení přidám olivy a kousky lilku.
Navrch přijde petrželka a možná zkusím koriandr, je zrovna v kondici.
Do mističky vedle dám zakysanku s kapkou oliváče, lehce osolenou a ovoněnou citronovou kůrou.

Poslala Děvětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (3039) Směs à la Remos

  1. a.rena napsal:

    No a já jsem zrovna včera dělala něco podobného. Mísa vymazaná máslem, maso z vepříka, cibule, zelí, kedluben, mrkev, česnek. Bouquet garni z dobromysle, šalvěje, saturejky a mateřídoušky. Remoska se postarala o pečení. Příloha byla zvlášť – čerstvě vykopané brambůrky s máslem. Šmakovali jsme si, vy určitě taky.
    Takže, Jani, díky za další inspiraci na příště. Hlavně příště přidám ty olivy.

  2. Vera M. napsal:

    Ano , je to vždycky dobrota nesmírná.

  3. sharka.68 napsal:

    dík..to prubnu tuhle sobotu..vypadá to velice dobře….

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Dala bych klidně i plecko či kuřecí …. Nádherný recept. 😋😋
    A jak píšete s Renčou, tak těch recepísků bude hodně. Určo vyzkouším hned zítra.
    Dnes ředkvičkový salát s vejcem, hořčicí a řeckým jogurtem dle Eviny59, vynikající. 😋
    Já tyto recepty myluju (hnidopichům se omluvuju …. umím češtinu)

  5. jarybarka napsal:

    Taky mě se moc líbí,a že je to alá Remos je paráda. Já včera a dnes plněné papriky v Remosce pečené 👌

  6. kvetula.v napsal:

    U nás se kýta vyskytuje jen sporadicky, takže plecko nebo krkovice. Zelenina bude podle toho, co dá lednice (teď už je celkem výběr). Zatím jsem brambory jako přílohu vařívala zvlášť, ale zkusím ten „eintopf“ 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..