(304) Šlehačková mramorová bábovka

300 g polohrubé mouky
150 g cukr krystal
prdopeč
vanilkový cukr
3 vejce
250 ml smetany
kakao

Vejce si oddělíme a z bílků ušleháme pevný sníh.
Mouky, cukry a prášek do pečiva smísíme. Přidáme smetanu a žloutky, utřené s cukrem. Nakonec opatrně vmícháme sníh.

Větší část těsta vlijeme do fromy, vymazané máslem a vysypané moukou.  Do zbytku těsta přidáme kakao, dolijeme a lehce promíchneme. Pečeme dle zkušenosti s vlastní troubou, zkoušíme špejlí.

Recept poslal: Tomáš

A závěrečný tip: nemáte-li metlu nebo  chuť crcat se se sněhem, nemusíte. Jde to i bez něj, jen nebude bábovka tak nadýchnutá.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (304) Šlehačková mramorová bábovka

  1. Ivana P. napsal:

    Crcat se ….to je tak krásné slovo :o)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..