(3097) BBQ zelenina

… aneb UPP 3084

Právě se díváte na zeleninu upečenou v marinádě na BBQ křidýlka. Mrkev bílá, žlutá, červená, celer a hokaido. Marinovala jsem přes noc, pekla ve dvou nádobách. V jedné křídla, v druhé zeleninu. To aby býložravci neutrpěli újmu. Kořenovou zeleninu jsem vložila zároveň s masem, hokaido později, aby se nerozblemclo. Dobré to bylo.
Neměla jsem kajenský pepř, dala jsem nasekaný ohnivý beraní roh a trochu sečuánského pepře.
A taky ve špajzu chyběla sriracha i tabasco. Ovšem na zahrádce tabasco roste, tak jsem tam pár (slovy dvě) papričky rozmašírovala.
Drcení cibule jsem vyřešila lisem na česnek. Nechtělo se mi špinit sekáček. Cibule na kostky, které lis pojme a na pár zmáčknutí jsou dvě lžíce cibule fertig.

Poslala BOYE a pokud vám (stejně jako mně) není jasná zkratka UPP, tak vězte, že je to „Upatláno Podle Palety“ 🤣🤣🤣

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (3097) BBQ zelenina

  1. jarybarka napsal:

    Lucky parády miluju.A toto je fáákt paráda.Diky budu marinovat

  2. lakysa22 napsal:

    UPP je naprosto famózní název. Bez škidýlek se obejdu, zeleninka bude stačit👍

  3. Nella napsal:

    Úžasný bezmasý nápad a pro název nemám slov, jedním slovem nádhera, která hned rozjasnila den 😀

  4. Vera M. napsal:

    To je moje gusto , bezvadné . Křídla jsem ještě nezkoušela , ale zeleninu zkusím hned o víkendu . Péct budu v remosce

  5. BOYE napsal:

    A den a půl po snězení jsem našla v lednici mističku. Mrška se schovala za hromadu kopru a petrtelky. Byly v ní marinující se žampiony. O jejich chuti vám nic neřeknu, neb jsem je nakrájela do omáčky ke špagetám.
    A děkuji vám za pochvaly. Trochu se rdím dívčím studem, ale dělá mi to dobře. 🙂

  6. a.rena napsal:

    Uloženo, musím upéct, neb sliny se sbíhají. Tento týden to nebude, páč jsou u nás hody. Bude klasicky kačena se zelným salátem a knedlíkem a padnou dvě slepice na polévku.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..