(a hovězím steakem)
máslo
šalotka
rýže arborio či carnaroli
suché bílé víno
zeleninový vývar
cuketa (a cuketové květy)
sůl
pepř
parmazán
olivový olej
Na troše másla zpěnit nakrájenou šalotku, přidat rýží, opéct, přidat trochu bílého suchého vína, posléze po odpaření podlít zeleninovým vývarem a vařit. Během celého postupu míchat. Až se tekutina odpaří, přilít další vývar dokud není rýže all dente. Ke konci přidáme nakrájenou cuketu, a po chvíli odstavíme z ohně. Osolíme, opepříme, (přidáme cuketové květy), parmazán, olivový olej a promícháme. Necháme 3 minuty odpočinout a podáváme.
Recept a foto pan Milan Paleta: „To hovězí jsem přidal jako bonus.“
Páni, já mám hlad! K nám je to se vzorečkem blízko… 😉 Toto risotto je vynikající i s medvědím česnekem a parmazánem. Už aby bylo jaro.
Vyjímečně, ale opravdu jen vyjímećně a pro tentokrát jsi první na řadě se zvzůrečkem. Bude mi stačit oblíznout lžíci..
Tam jsou samý dobrý věci! Miluju rejži, miluju parmazán. O suchým bílým nemluvě… Tak proč mi italský rejžoto nic neřiká? Pro mě je to škoda práce. Tedy snim ho, když mi ho někdo naservisuje. Ale když mě pozvou, že bude risotto, byť s lanýžema, tak přijdu až na kávu.
Ovšem pMP (panu Milanu Paletovi) se musí nechat, že mě stejně dostal a slintám. Hovězí s rejží je totiž moje zamilovaný jídlo.
Tak já mám tohle rizoto ráda. Nedělám sice často, ale pak si na něm o to víc pochutnám. S cuketou to vypadá moc zajímavě, v létě jsem dělala s chřestem a taky moc dobré. Ani maso bych k tomu nepotřebovala. A jednou jsem jedla v restauraci lososa s italským rizotem a taky supr. Do té doby by mě nenapadlo kombinovat rybu s rýží, ale pak jsem několikrát připravila tuto kombinaci i doma a s úspěchem. A jako vždy u pana Palety krásná prezentace 🙂