(3108) Omeleta se smaženou cibulkou

vejce
anglická slanina
cibule
vařené brambory
sádlo/olej

Anglickou slaninu nakrájíme na hodně maličké kostičky a vyškvaříme v pánvi s nepřilnavým dnem na křupavé škvarečky – pokud je málo prorostlá, přidáme pod ni trochu tuku. Škvarečky vyjmeme z pánve a dáme stranou.
Velkou cibuli nakrájíme na půlkolečka a ve výpeku ze slaniny  pomalu osmažíme dozlatova. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
Brambory nakrájíme na plátky, narovnáme do pánve a z jedné strany opečeme. Pak je obrátíme, zalijeme rozkvedlanými vejci, posypeme škvarečky a osmaženou cibulí, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a  na mírném ohni smažíme, dokud vejce neztuhnou.
Podáváme s pečivem nebo zeleninovým salátem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (3108) Omeleta se smaženou cibulkou

  1. Imelda napsal:

    Tohle je výborný recept. Je to snadné, rychlé a určitě moc dobré.

  2. bozena.fialova napsal:

    Kombinace brambor, anglické slaniny a vajec v omeletě nikdy nezklame. A ta osmažená cibulka je tu navíc jako bonus. Díky. 🙂

  3. jarybarka napsal:

    Tak to jo.To určitě jo.A salát z kysaného zelí.Letos se mi moc povedlo.
    To zase budu mít zrychlený krok🤣🤣🤣

  4. kvetula.v napsal:

    Tohle je dost podobné španělské bramborové tortille (což mi připomíná, že dlouho nebyla), jen jednodušší postup. Takže vyzkoušíme a uvidíme co vyhraje. Rozhodně to bude prudce jedlé a se zeleninou😋😎

  5. lakysa22 napsal:

    Do mé omtelety scházela dosud jen ta slanina – tak teď už chybět nebude😋

  6. IvaC napsal:

    Taky dělávám,je to rychlé,vděčné,když není anglická,dám klidně klobásku nebo buřtíka
    a na závěr posypu petrželkou nebo šnytlíkem….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..