(318) Kološvárské zelí

500 g mletého vepřového plecka
1 velká nebo 2 menší cibule
vařená rýže (dávám vařit 1 mokka šálek syrové)
500 g kysaného zelí
pikantní klobása
větší kelímek zakysanky

Připravte si dvě pánve. Na obou nechte zlehka orestovat nasekanou cibuli, do jedné přidejte zelí a vařenou rýži, nechte cca 5 -10 minut restovat. Míchejte! Na druhou pánev dejte mleté maso, osolte, opepřete, okořeňte. Já dávám lžičku koření čubrica (koření U Salvátora, lze objednat přes internet), 2-3 lístky šalvěje a 1/2 lžičky tymiánu. S úspěchem lze použít jakákoliv kombinace, kterou máte rádi. Maso restujte a rozdělujte vařečkou na malé kousky. Na dno zapékací misky dejte polovinu zelí, na to všechno maso a poklaďte kolečky oblíbené klobásy. Dávám chorizo picante (Lidl). Chce to klobásu s výraznou chutí. A na to zbytek zelí. Vrch pomažte celou zakysankou – neochucenou! Dílo zakryjte alobalem a pečte asi 45 minut na 170°. Podávejte s čerstvým chlebem a oroseným pivem.

Recept poslala: Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (318) Kološvárské zelí

  1. Jana Macůrková napsal:

    Mám tam krabici mletého jehněčího obraného z kostí, zkusím s ním.

  2. Jana Macůrková napsal:

    Co se týká té čubrice, zjistila jsem, že se jí hodně podobá docela obyčejná mateřídouška.
    Navíc je trochu jemnější a tak ji vyzkouším taky. Musím dneska nastříhat a ještě usušit.

  3. jarybarka napsal:

    Už jsem taky dělala tuhle náramnou baštu.Jak je to s kysaným zelím tak to můžu vždycky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..