1 masová konzerva z LIDLu
(sedlácké, famářské, kuřecí, krůtí – ve skle nebo vepřové ve vl. šťávě – v plechu)
1 nadrobno nakrájená menší cibule
1-2 nastrouhané kyselé okurky
1 lžíce majonézy
(dle fantazie a možností lednice můžete přidat tavený sýr, nastrouhaný tvrdý sýr, lžíci hořčice, atd.)
Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Výborná . Já ji dělám s polovinou pomazankoveho másla z Lidlu
Hele, dělat z ní pomazánku mě nenapadlo. My ji vždycky zbaštíme jak je, protože sama o sobě je výborná. . Good idea!
To maso je výborný .. a takhle ještě lepší 🙂
Určitě to vyzkouším. Má přijet návštěva, když to namatlám na veku a mrsknu na to nějakou vozdobu, budu za hvězdu. Doufám ?
Tuhle pomazánku miluju, ještě přidávám nastrouhané vajíčko na tvrdo.
Lidlácké konzervy máme v zásobě vždycky, lepší jsou ve skle. Já tam zase přidávám jen sádlo, hořčici, nakrájenou cibuli a případně sůl – pepř. Okurek nebo kvašák k tomu.
Variace, kombinace … já myslím, že se na tom nedá nic pokazit 🙂
Já dělám pomazánky ze zbytků pečeného masa, pomelu a přidám pokaždé něco jiného. Jednou ředkvičky, jarní cibulku, česnek, jindy zase špenát, česnek, majoránku atd.
Přiznám,že z konzervy mi to nenapadlo.
Já zjistila, že ty konzervy mají svý chuťový kouzlo a pomazánka z čerstvého chutná úplně jinak, přestože stejně dobře. Konzervy kupuju jen na prázdniny – snažim se jim vyhýbat, ale přiznávám, chutnají… 🙂
Pro účely pomazánky to dělám tak, že zbytky pečeného nacpu do skleničky i s výpekem, zavíčkuju a když peču (klidně buchtu) dám do trouby kastrůlek s vodou, do toho masovku postavim a nechám osudu po dobu pečení toho hlavního. Pak zchladlou sklenici vrznu do ledničky a druhý den je konzervová chuť připravena k pomazánkování. Tímhle způsobem nemusim řešit, zda je sterilizováno dostatečně, je to na rychlou spotřebu, ale v ledničce to vydrží rozhodně dost dlouho bez nebezpečí.
Když mám hospodářský záchvat a škvařim sádlo a sejdou se nějaké odřezky masa (klidně směska), nechám v hrnci trošku sádla, přihodím maso, okořením, osolím, trochu to v tom sádle propeču – kvůli vůni – a opět nacpu do sklenice. Když jede trouba, tak tam, nebo zavařim na plotně. Zvlášť teď v sezóně se jedna pikslička navíc vždycky někam vejde.
Já z pečeného nebo dušeného masa dělám pomazánky na topinky. Rozemelu i se šťávou, přikořením, necham vydusit, aby byla akorát. Topinky jen potřu česnekem, navrším pomazánku a obvykle dávám navrch cibulku, okurku, křen, papričky…. Kdo má co rád. A nejvíc nám chutná ze zbylého guláše ?
Gulášová musí být skvělá! Do hotové kus syrové cibule a sekanou chilli papričku – ďábelský tousty jak vyšitý. Ty jsi génius (teď jen kurs ovládání při dožírání guláše 🙂 )!
Jo, taky ji máme nejraději ? . Když do ní rozemeleš tu papričku, na topču pak dáš čerstvý kfen, to je žůžo labůžo. A k tomu pívo rovnou z pípy ??
Ježkovy zraky, křen!
Dej fem ten fek fem vek! Co je proti tomu kfen… 🙂
My máme kfen rozně hluboko a dneska jsem k němu ostentativně postavila krumpáč, tak čekám, jestli se někdo vzepne, nebo budu muset žebrat. Mám hroznou chuť na řepu s křenem…
Asi založim kfen k petrtelce, tloutku a mickování…
Nojooo, no. Píšu na tydlifonu a ten si píše co chce. Ale uznávám, že kfen není špatnej?.
KFEN!!! Juchůůůůůůůůůůůůůůůůůůů 🙂
Podobnou pomazánku dělám z játrovky. Přidám hořčici, nadrobno cibuli a kyselý okurek, trochu pepře a soli. Mažu na topinky.
Ještě že se dnes půlku dne cpu bedlovýma řízkama.Slintala bych jak bernardýn. To jsou mi věci.Takové mňamózni popatlánky!Zítra udělám z kuřecího a už se těším. ?
My, co pamatujeme skvělé maso v čínských konzervách, víme o těchto pomazánkách své.
1 konzerva, 1 velká cibule, rozpatlat na kousky a napatlat na krajíc měkkého chleba, nebo spíš na dva a víc a studentská večeře byla za 10 minut hotová a za 5 sežraná???
Tak ty teda byly a tím pádem i lunchmeaty !! Opecene s bramborami a okurkovy salát nebo rajčatovy , hit všech dovolených pod Stanem ( Senec, Později Jugoska)
Jak on se tak krásně chytal na víčko od ešusu! Ty opečánky!
Matfyzáci na Větrníku za vepřovku s rejží mi integrovali a derivovali. Stavaři na Strahově rýsovali za hovězí a kolínka. By mě zajímalo, co by mi za běžnou konzervu udělali dneska (mučení?, nebo jen prostá smrt?).
Já ty LIDL skleničky s masem miluju, občas si jí koupím a zbodnu jen tak s čerstvým pečivem. Jsou fakt masové a vynikající.
Lančmítové čínské jsme si kupovali do zásoby a maminka z toho dělala úžasná jídla. Nebo jsme je jedli jako jen tak opečená kolečka s brkaší. Brambor bylo vždycky dost – JZD je mělo na poli kousek od chalupy. Tak jsme hojně přemísťovali.
A pomatlánky ze zbytků pečeného masa nemají chybu, také jsem dělávala.
Ze zbytku guláše dělám gulášovku. Jednoduše naředím, přidám pár kousků dobrého párečku, oprásknutou cibulku, brambory a povařím. Přikořením pálivou paprikou a majoránkou, česnekem. Je to vynikající