(334) Rychlá masová pomazánka

1 masová konzerva z LIDLu
(sedlácké, famářské, kuřecí, krůtí – ve skle nebo vepřové ve vl. šťávě  – v plechu)
1 nadrobno nakrájená menší cibule
1-2  nastrouhané kyselé okurky
1 lžíce majonézy
(dle fantazie a možností lednice můžete přidat tavený sýr, nastrouhaný tvrdý sýr, lžíci hořčice, atd.)

Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

23 komentářů: (334) Rychlá masová pomazánka

  1. Vera M. napsal:

    Výborná . Já ji dělám s polovinou pomazankoveho másla z Lidlu

  2. Devětapadesátka napsal:

    Hele, dělat z ní pomazánku mě nenapadlo. My ji vždycky zbaštíme jak je, protože sama o sobě je výborná. . Good idea!

  3. Devětapadesátka napsal:

    Určitě to vyzkouším. Má přijet návštěva, když to namatlám na veku a mrsknu na to nějakou vozdobu, budu za hvězdu. Doufám ?

  4. holubiv napsal:

    Tuhle pomazánku miluju, ještě přidávám nastrouhané vajíčko na tvrdo.

  5. adela.adale napsal:

    Lidlácké konzervy máme v zásobě vždycky, lepší jsou ve skle. Já tam zase přidávám jen sádlo, hořčici, nakrájenou cibuli a případně sůl – pepř. Okurek nebo kvašák k tomu.

  6. Haderach Kwisatz napsal:

    Variace, kombinace … já myslím, že se na tom nedá nic pokazit 🙂

  7. IvaC napsal:

    Já dělám pomazánky ze zbytků pečeného masa, pomelu a přidám pokaždé něco jiného. Jednou ředkvičky, jarní cibulku, česnek, jindy zase špenát, česnek, majoránku atd.
    Přiznám,že z konzervy mi to nenapadlo.

    • BOYE napsal:

      Já zjistila, že ty konzervy mají svý chuťový kouzlo a pomazánka z čerstvého chutná úplně jinak, přestože stejně dobře. Konzervy kupuju jen na prázdniny – snažim se jim vyhýbat, ale přiznávám, chutnají… 🙂
      Pro účely pomazánky to dělám tak, že zbytky pečeného nacpu do skleničky i s výpekem, zavíčkuju a když peču (klidně buchtu) dám do trouby kastrůlek s vodou, do toho masovku postavim a nechám osudu po dobu pečení toho hlavního. Pak zchladlou sklenici vrznu do ledničky a druhý den je konzervová chuť připravena k pomazánkování. Tímhle způsobem nemusim řešit, zda je sterilizováno dostatečně, je to na rychlou spotřebu, ale v ledničce to vydrží rozhodně dost dlouho bez nebezpečí.
      Když mám hospodářský záchvat a škvařim sádlo a sejdou se nějaké odřezky masa (klidně směska), nechám v hrnci trošku sádla, přihodím maso, okořením, osolím, trochu to v tom sádle propeču – kvůli vůni – a opět nacpu do sklenice. Když jede trouba, tak tam, nebo zavařim na plotně. Zvlášť teď v sezóně se jedna pikslička navíc vždycky někam vejde.

  8. Devětapadesátka napsal:

    Já z pečeného nebo dušeného masa dělám pomazánky na topinky. Rozemelu i se šťávou, přikořením, necham vydusit, aby byla akorát. Topinky jen potřu česnekem, navrším pomazánku a obvykle dávám navrch cibulku, okurku, křen, papričky…. Kdo má co rád. A nejvíc nám chutná ze zbylého guláše ?

  9. lida.f napsal:

    Podobnou pomazánku dělám z játrovky. Přidám hořčici, nadrobno cibuli a kyselý okurek, trochu pepře a soli. Mažu na topinky.

  10. jarybarka napsal:

    Ještě že se dnes půlku dne cpu bedlovýma řízkama.Slintala bych jak bernardýn. To jsou mi věci.Takové mňamózni popatlánky!Zítra udělám z kuřecího a už se těším. ?

  11. Jana Macůrková napsal:

    My, co pamatujeme skvělé maso v čínských konzervách, víme o těchto pomazánkách své.
    1 konzerva, 1 velká cibule, rozpatlat na kousky a napatlat na krajíc měkkého chleba, nebo spíš na dva a víc a studentská večeře byla za 10 minut hotová a za 5 sežraná???

  12. Katyp50 napsal:

    Já ty LIDL skleničky s masem miluju, občas si jí koupím a zbodnu jen tak s čerstvým pečivem. Jsou fakt masové a vynikající.
    Lančmítové čínské jsme si kupovali do zásoby a maminka z toho dělala úžasná jídla. Nebo jsme je jedli jako jen tak opečená kolečka s brkaší. Brambor bylo vždycky dost – JZD je mělo na poli kousek od chalupy. Tak jsme hojně přemísťovali.
    A pomatlánky ze zbytků pečeného masa nemají chybu, také jsem dělávala.
    Ze zbytku guláše dělám gulášovku. Jednoduše naředím, přidám pár kousků dobrého párečku, oprásknutou cibulku, brambory a povařím. Přikořením pálivou paprikou a majoránkou, česnekem. Je to vynikající

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..