(337) Noky z odpalovaného těsta

1/2 l mléka
50 g másla
250 g hrubé mouky
sůl
2 vejce
Pro zkušené kuchatky: Udělejte odpalované těsto.

Pro méně zkušené: Dejte svařit mléko, sůl a máslo. Jakmile se vaří, vsypte najednou všechnu mouku a rychle míchejte jak o život. Jde to ztuha, nenechte se odradit. Těsto nebude úplně kompaktní, ale vydržte a vařečkou  rozhrnujte do doby, než se na dně nádoby začne dělat bílý povlak. Odstavte, nechte prochladnout a pak vešlehejte vajíčka. Nejlépe to jde ručním mickérem.

A teď uválejte šišky nebo udělejte tvary, jaké chcete. Dejte vařit do osolené vody a vařte do doby, než vyplavou. Trvá to cca 3-5 minut podle tloušťky. Pak je šoupněte do pánve s máslem, aby se neslepily.

Noky jsou dobré jak k omáčkám, tak k pečeni. Dají se opéct do červena a podávat jen tak se zeleninovým salátem,  s vajíčkem, s uzeninou, s houbami,  na sladko se strouhankou.

Dobrou chuť vám přeje: Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (337) Noky z odpalovaného těsta

  1. Katyp50 napsal:

    Tak jsem zase zpátky mezi Vámi a je mi tu dobře.
    Vypálil se mi harddisk v počítači. Opraveno, jen jsem musela opět obnovit všechna přihlášení všude…… fakt užívárna.

    Tyhle nočky jsou moc dobré, dělávala je kamarádka, já si na to nějak netroufám.

  2. lida.f napsal:

    Odpalované těsto mám spojeno spíš s věnečky a banánky. Určitě zkusím, s pečení a špenátem to musí být mňamka.

  3. BOYE napsal:

    Včerejškem inspirována, dala jsem ven kuře a přebrala papriky. A protože jste fakt rychlý a dokonalý, dneska knedlíci nebudou, alébrž premiéra noků. V oblasti příloh zatím žádné „výběry“ nemusim řešit, tak předpokládám, že budu úspěšná. Navíc to řeší problém s rozbitým knedlokráječem (No chápete to, deset let a už mu praskla struna…).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..