vepřové maso (kýta, pečeně, krkovička)
2 vejce
3 až 5 stroužků česneku
1 PL polévkového koření maggi
1 PL worcesterské omáčky
1PL sójové omáčky
1 PL hořčice
2 a 1/2 PL solamylu
1 KL soli
mletý pepř
olej na smažení
Maso nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. Ze všech ostatních surovin umícháme marinádu, kterou řízky potíráme, skládáme na sebe do misky a zbytkem marinády polijeme. Zakryjeme fólií a necháme v ledničce alespoň 24 hodin. Pak plátky masa vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran do růžova. Jako příloha jsou vhodné vařené nebo opečené brambory či hranolky a zeleninový salát.
Poslala Fialka, foto ilustrační
Četla jsem „pošťáci“…ty si tedy nedám, ale na tomhle si pošmáknu. Jen vynechám maggi – Fialce to ale neřeknu, určitě to má vymazlené a já jsem akorát nevděčnice.
To jsme dvě – já maggi taky ne 🫣. Ale Fialku milujeme, tak co …😉
ono to tehdá nahrazovalo sojovku…
Ta je ovšem v receptu taky.
je to už hodně dávno,co jsem je dělala..no,fakt hodně…to mi ještě nebylo těch 35….
No vidíš, já to ani před těmi 35ti neznala.
Vypadá to moc pěkně.
Já místo maggi přidám lžíci sojovky a to bude lahoda.
Sojovka je v receptu taky. 😉
Jo já vím .Jen jí tam dám o lžíci víc.👌
Maggi nepoužívám, tudíž doma nemám, ale jiných ochucovadel je tam dost, tak věřím, že to i tak bude moc dobré. Při nejbližší příležitosti naložím a ochutnáme.😎
Jee, to je bezvadné retro . To si ráda dám. Díky za recept , dodržím i s maggi . Noco .
Tak se to kdysi dělalo a bylo to výborné. To už bychom nemohly jíst nic.