Sama autorka napsala „Šéfkuchařova noční můra aneb Kaťák“.
vepřové nebo kuřecí maso
1 větší cibule
půlka čerstvé kapie nebo čtvrt skleničky nakládané (já jsem měla načatou skleničku pečených 🤷♀️)
2 PL worchestru
2 PL lžíce sójové omáčky
2-3 PL dobrého kečupu
kyselá okurka
sůl
pepř
chilli
Maso si nakrájejte na velikost sousta, osolte, opepřete a zprudka opečte dočervena na rozpáleném oleji. Vyjměte z pánve, přidejte trochu studeného oleje a zvolna opečte cibuli a kapii. Když je cibule měkká, přidejte maso i s uvolněnou šťávou a všechny omáčky. Zarestujte, podlijte trošičku vodou – asi tak 3-4 polévkové lžíce – a přidejte nakrájenou kyselou okurku a chilli. Nechte asi 5 minut podusit.
Podávejte s čím chcete.
Poslala Devětapadesátka: „Někdo radí maso předem do omáček naložit, ale při opékání by se připalovalo díky cukru a omáčku by byla hořká, takže to moc nedoporučuju. Já jsem udělala domácí kovbojky. Jo, je to ma delší dobu, ale stojí zato 😋.
Katův šleh v mizerných restauracích do sebe kdysi dokázal schovat neupotřebitelné odřezky masa z předchozích dní a prošlo to. Byl tak odsouzen k odsunu z jídelních lístků. Ale připravený s láskou a z kvalitních surovin – mňam.
No v domaci uprave si tam nedame nic spatneho, takze za me supr. Ale priznam se ze jsem to jeste nikdy nezkousela. Nejvyssi cas vyzkouset😋
taková česká čína 😀 jak to bylo na nudličky, vždycky to bylo po čínsku 😀
je skvělej kaťák, dobrej kaťák, kaťák ze zbytků,kaťák ze starejch zbytků, kaťák, kterej už si nikdy nedáš..
Já měla štěstí na ty lepší, vždycky jsem šla za vůní…z húst plamen, dým šel ušima a na patře delší dobu peklo…ale stálo to za to…jen dom ajsme ho prostě nedělala, pro mne to vždycky bylo a bude hospodský jídlo..který si dám, vychutnám a nemusím stát u sporáku a následně mejt nádobí a kuchyň…
nenakládat, ta hořkost to pak jen kazí a nepřetluče ji ani pálivá ingredience…
Katův šleh jsem si nikdy v restauraci nedala, ani ho nepřipravovala doma. Jak je cokoliv příliš pálivé, nejsem schopná pozřít jediné sousto. Pokud se někdy přemluvím a do přípravy přece jen pustím, nebude to katův šleh, ale jen takové pošimrání kata – lidumila. 🙂
S tím pálivým mám podobný problém. V krku to svírá, nemůžu popadnout dech a slzy hrknou do očí. Po jedné takové špatné zkušenosti z restaurace, bych si nic takového už nedala i když to jídlo mám ráda.
Katův šleh jsem si v hospodě nikdy nedala.
Ale loni jsem si vyhledala nějaký recept a doma jsem zkusila.
Boženko na jednom talíři byl absolutně nepálivý a na mém byl ostrý fakt hodně.
Mám ráda ostrá jídla a tak si prostě dochutím až mojí porci.
Jani díky moc za recept.Pravděpodobně bude hned zítra k obědu a ukládám abych příště nemusela vyhledávat.
Dělám prakticky totožně, jen bez té okurky, poměr surovin od oka, stupeň ostrosti dle momentální chuti. Říkáme tomu „pikantní směs“ a když jsem v hodně dobrém rozmaru, udělám jako přílohu bramboráčky- jinak americké brambory, nebo hranolky (domácí výroba v horkovzdušné fritéze). Katův šleh jsem si v restauraci nikdy nedala z obavy, jestli bude pálivost pro mne snesitelná. 😎
Ja jsem ho v hospodě taky asi nikdy neměla – nepamatuju si to 🤷♀️. Ale zbyly mi dva takové ne úplně pěkné plátky kýty, tak mě napadlo tohle, protože to je z mála dobre jídlo. A co se týká palivosti – každý si to přeci udělá podle svého 😉.