(359) Houby á la matjes

Houby nakrájíme na kousky, trochu podlijeme vodou a hodně osolíme (cca 3  PL na dvoulitrový kastrol). Svaříme, přecedíme a propláchneme.
Na dno skleničky dáme na kolečka nakrájenou cibuli, bobkový list, pár kuliček pepře a nového koření. Nasypeme houby a osolíme velkou špetkou soli. Vrstvíme s cibulí a kořením a nakonec zalijeme olejem. Necháme v lednici cca 3-4 dny uležet a pak už jen přikusujeme čerstvý chleba, zapíjíme pivíčkem a funíme blahem.

Recept poslala: Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (359) Houby á la matjes

  1. BOYE napsal:

    Tak tohle mě bude pronásledovat! To musí být strááááášně dobrý! A já mám děsnej hlad, tudíž bych snědla skoro všechno, ale podobné věci klidně můžu kdykoli a v množství větším, než malém…

  2. lida.f napsal:

    Nevíte prosím někdo, co se dá připravit z pýchavek?

  3. Devětapadesátka napsal:

    Tak jsem koukla na obrázky pýchavky, může být dobrá, ale já bych to nesebrala ani omylem ?

  4. Vera M. napsal:

    Decka, kdyz jsem dnes večer vařila krátce Hriby v osolené vodě a pak cedila do mrazáku , tak mě napadlo : veškerou tu povarenou vodu slit do jednoho velkého hrnce a pak zredukovat. Mám z toho 3 skleničky 0,3 houbového extraktu a bude z toho 3x super polévka nebo pod maso ( proč jsem to cele roky vylevala???). Hriby jsem dostala, hec hec hec

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..