(365) Řízky s parmazánem

1  kg prsních nebo stehenních kuřízků
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce strouhaného parmazánu
2 vejce
mléko
strouhanka
olej na smažení

Řízky si mírně naklepejte, ale nesolte. Smíchejte v misce hladkou mouku s parmazánem, přidejte trochu mléka a rozmíchejte do hladka,  přidejte vejce a prošlehejte.  Maso namáčejte do těstíčka, pak obalte ve strouhance.  Smažte dozlatova. Příloha: brambory vařené, pečené, brkaše 🙂

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

25 komentářů: (365) Řízky s parmazánem

  1. Devětapadesátka napsal:

    Mňam ?. Uměla bych si je představit i z telecího – kdyby nebylo tak nekřesťansky drahý ?. Takže bude kuřízek. V neděli.

  2. jarybarka napsal:

    Taky je dobrý řízek s připlácnutným plátkem uzeného sýra a obalený v trojobalu.Sýr se při smažení rozpustí do strouhanky.Voňavé křupavé a dobré.Dělala jsem takhle i smaženého kapra moc dobré.

    • kvetula.v napsal:

      Zajímavý tip- určitě brzy vyzkouším !

    • Jana Macůrková napsal:

      Já takhle dělám plněné sojové plátky – soja á la kuře, namočit do vývaru nebo do Masoxu na noc případně půl hodiny povařit, rozkrojit, naplnit uzeným sýrem a kouskem paprikového salámu a obalit jako řízek. Jedině takhle jsme soju jedli.

      • Vera M. napsal:

        Jani , zkus z kostek takhle připravených předem SEGEDIN, ten je mňam

        • Jana Macůrková napsal:

          Má to jen jednu drobnou vadu – jediné jídlo, které nejím je právě segedín a to ani kdyby byl zlatej posypanej diamantama…prostě psychika je psychika a prostě ten nedám…

          • Katyp50 napsal:

            Já zase upřímně nesnáším sojové cokoliv. Připadá mi to jako když koušu polystyrén.

          • Jana Macůrková napsal:

            Pro Katyp: tu soju chce opravdu namočit do vývaru, krásně změkne a je fajn.

          • Vera M. napsal:

            Jeziiisinkote, já bych segedin mohla snad denně. Teda ten doma udělaný bez zahuštění moukou. Hooodne bobkoveho, nového … až přehnaně, domácí zelicko kysane, smetanka tučná .Já jim asi všechno, no brouky určitě ne

      • BOYE napsal:

        Já se soje snažim vyhybat, ale doma ji mívám asi jako konzervy – jistota je jistota. Kdysi jsme jí jedli ve všech možných modifikacích a do dnes jí občas používám, když je potřeba hodně masa (gulášový mejdan, např.). To je ideální: Pytlík kostek na kus masa a dělat to od začátku spolu. Má-li dojít na plátky, většinou ji vařím s hovězím na vývar. Ten zůstává téměř nezměněn, soja chytne chuť i konzistenci masa. Největší problém nastává, když se vaří pro vegoše. To samozřejmě v zelenině a vychytávat koření… No bývá to hop – trop.
        Osvědčila se sojová drť do sekané a karbanátků a nudličky na čínu. V životě jsem jí snědla hooodně – dokud jsem si myslela, že je zdravá. Teď už si to nemyslim, tudíž zabírá ve špajzu místo jen občas, ale chuťově a vycpávkově jí nevyčítám vůbec nic. Nejšílenější – vizuálně – byl kdysi sojovo-cuketový guláš s těstovinama. Soused, který se nachomejtl v době oběda to téměř neustál. Můj muž pravil, že to chutná o 100% líp, než vypadá. Dal mu ochutnat no a pak se s ním podělil o zbytek…
        Jedno z mých vítězství v kuchařském startu 🙂

  3. Katyp50 napsal:

    Já dělám kuřízek s uzeným sýrem uvnitř. Rozklepaný plátek, na něj uzený sýr, přehnout, spíchnout párátkem a osmažit v trojobalu. Moc dobré to je.

    Ale i když to zní děsně, naprostá úžasná mňamka, kterou jsem kdy jedla a také připravila je KUŘECÍ ŘÍZEK PLNĚNÝ SOLENÝM LOSOSEM.
    Lidičky to je bašta.
    Na rozklepaný kuřecí prsní řízek položíme plátky tresky á la losos – takové to ostře červené masíčko v oleji. Pokud nemají tohle, rozetřu drť, ta se sežene vždycky. Přeložím, spíchnu párátkem, zaliju trochou toho oleje a nechám v lednici přes noc. Pochopitelně nesolím. Ta ryba je slaná až až. Pak jsou 2 varianty, obě jsou chutné: obalit a smažit v trojobalu nebo připravit jako minutkové jídlo.
    Zkuste to, je to fantastické propojení chutí – kuřecí je bez chuti, ale ta ryba pustí svoje aroma a nádherně to jídlo provoní a ozvláštní.

  4. Katyp50 napsal:

    Já ty „sajrajty“ typu nepravý kaviár černý i červený, lososová drť apod. mám moc ráda. Půlka uvařeného vejce by ale pro mne byla moc velká nálož. Takže když jsem dělávala obložené mísy nebo jednotlamky, tak jsem používala vajíčka křepelčí a na ně hojně čehokoliv. Plus ždibec majonézky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..