(376) Rychlé podzimní toustíky

…na příjemnou snídani nebo jen zlepšení nálady.

Krajíček toustového chleba namažte máslem, naskládejte silnější plátky oloupaného jablíčka, posypte skořicí, zakryjte druhým krajíčkem a dejte zapéct do vaflovače – toustovače. Navrch zlehka pocukrujte, dejte si hrníček dobrého čaje a užívejte si.

 

 

Jablíčko vám posílá: Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 komentářů: (376) Rychlé podzimní toustíky

  1. IvaC napsal:

    Krásné jablíčko,připomíná mi Holovouské malinové,ale nevím.v každém případě děkujeme a stačí se jen zakousnout……………

  2. Katyp50 napsal:

    Včera jsem takových nádherných jablíček viděla plné lísky v Želkovicích, kousek od Loun. Jak chutnala netuším, protože jablka nejím, ale na pohled byla jak malovaná.
    Vůbec je tam nabídka obrovská – zelenina, ovoce, překrásné drobné růžovozelené hruštičky, nikdy jsem takové neviděla.
    Dneska si tu „lížu“ rány po prvním stěhovacím kolečku – do 2 octavií se narvalo tolik krámů, že bych tomu ani omylem nevěřila. V bytě jsme vyměnili zámek, odhadli materiál na vymalování a skoukli několik závad, které se musí odstranit. Je jich málo, byt mi původní majitelé předali opravdu ve skvělém stavu. Takže už to začíná!

  3. blahovka.h napsal:

    Chtěla bych se zeptat na máslo. Já mažu tousty na té straně, která se dotýká plotýnky. Tousty jsou pak hezky opečené a křupavé. Spousta lidí se divila, ale po ochutnání to už dělají také.
    Jak to děláte vy?

  4. Jiřina napsal:

    První toust mažu z obou stran a další už jen zevnitř, jsou krásně křupavé.
    U nás v Brně, v bývalém Mléčném baru na hlavním nádraží jsme za mlada chodili na plněné tousty. Byly to asi dva plátky veky a vevnitř byl sladký tvaroh. Z venku byl asi namočen do vajíčka, nebo do těstíčka a osmažen. Posypané to bylo skořicovým cukrem. To byla dobrota. Teď mi BOYE připomněla, dětem jsem dělávala-rohlík rozkrojen, naplněn sladkým tvarohem, namočen v rozšlehaném vajíčku a na másle opečen. K tomu kakao, to bývala často snídaně, hlavně v sobotu a v neděli. Od té doby to snad nikdo nejedl, ani já. Mlsná jsem jak čert, ale k snídani máme většinou něco od masa, šunka, salám, párek. Dříve to bývala buchta, něco sladkého, ale na stará kolena to máme obráceně.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..