(378) Americká buchta

4 vejce
1 hrnek pískového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 lžičky skořice
1 lžička kakaa
1 prdopeč
1/2 hrnku oleje
4 hrnky jablek, oloupaných, nakrájených na kostičky
hrst sekaných ořechů, rozinky
Vejce utřete s cukrem, přidejte olej, mouku s práškem do pečiva, kakao, skořici, ořechy, rozinky a jablka (ani mě nenapadne odměřovat je na hrnky – dávám 4 velká nebo 6-8 malých, podleočně).  Nelekněte se, těsto je hodně husté. Vlijte ho na vysypaný  nebo pečícím papírem vyložený plech  a pečte v mírně předehřáté troubě (dávám zhruba 170°) asi 45 minut.
Navrch se hodí čokoládová poleva, ale stačí jen pocukrovat.

Autorka receptu: HaderachKwisatz (jo, a zajímalo by mě, proč „americká“)

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (378) Americká buchta

  1. kvetula.v napsal:

    Hihihi. Tak přesně stejnou otázku – položenou na závěr v závorce- pronesla švagrová, když nám ji dávala ochutnat. Nevím kde vzala recept, je to 80letá paní, netem nepolíbená. Já dělám velmi podobnou ze strouhaných jablek, stejné ingredience jen možná trošku jiný poměr (mám to udané ve váhových poměrech), navrch poleva ze zakysanky a čokolády na vaření. Je oblíbená, ale při letošních cenách jablek asi moc často nebude. 🙁

  2. BOYE napsal:

    Holky, teď si nedělám prču: Americká se jmenuje podle způsobu přípravy. My Čeči tomu říkáme žaves. Kdyby šlo o evropskou, třely by se žloutky s cukrem, šlehal sníh… Je to jako čízkejk – rozmlácený sušenky, jako zahušťování amerikou – žádnej bešamel, ni jíška, prostě rozkvedlaná mouka… Jak táhli imigranti na západ, tak se s tím moc nemazali. Nebyl čas. A bikóz tajm iz many, nemažou se s tim vařenim dodnes… Je jedno, na kterým břehu atlantickýho rybníka buchtu vynalezli, těsto je umíchaný po americku. U nás doma se furt některým věcem říká, že jsou nějaký americký. Asi tak. 🙂

  3. francizska1 napsal:

    Haderach,

    dlouho jsem tady nebyla. Překvapila jsi mne s tím receptem, pochází opravdu z Ameriky, já jsem ten recept dostala od učitele angličtiny a upekl nám tu buchtu jednou na hodinu. Jenže ho vždy musím pracně hledat v sešitu z angličtiny, nevím, proč mne nenapadlo si ho někam napsat. Takže díky za připomenutí a už ho nikdy nebudu muset hledat.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..