(380) Dýňová polévka II. – se zázvorem

1 malá Hokaido ( cca 25 cm),
2 PL olivového oleje
plátek másla
cibulka
chilli paprička
zázvor sušený – asi 1/4 KL
zázvor čerstvý – asi 1 PL
drcený kmín
libeček
petrtelka
sůl, pepř
zakysanka
Na oleji zpěňte nasekanou cibulku, kousek chilli papričky, špetku kmínu a mletý zázvor. Přidejte pokrájenou dýni, na drobno pokrájený čerstvý zázvor, podlijte vodou a vařte do měkka. Rozmickujte ponorákem, podle hustoty přidejte vodu, osolte. Okořeňte nasekaným libečkem, petrtelkou, přidejte plátek másla. Na talíři korunujte lžící zakysanky, nasekanou chilli papričkou, mletým pepřem a zakápněte olejem.

Recept poslala: Devětapadesátka

PS: Ivana měla pravdu a pro BOYE – toho jelena mi napřed musíš ulovit 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (380) Dýňová polévka II. – se zázvorem

  1. blahovka.h napsal:

    Miluju dýňovou polévku. Někdy do ní přidám mrkev a nikdy nezapomenu na špičku nože muškátového květu. Hokkaidó je doporučovaná na polévku, ale já ji mám raději pečenou jako přílohu. Na polévku raději muškátovou a nebo máslovou. I z goliáše není špatná, nemusí se přidávat tolik vody.

  2. Katyp50 napsal:

    Tak tady se nechytám, dýňová polévka mi opravdu nic neříká a to může být dochucena jakkoliv a čímkoliv. Prostě v tom necítím žádnou chuť.

  3. Devětapadesátka napsal:

    Taky jsem ji nemusela, ale chce to jen pohrát si s ochucením. Zázvor, chilli paprička, libeček a petrtelka jí dávají šmrnc. Ale záleží na chuti každého. Já třeba taky nejím dršťkovou, i když prý vařím moc dobrou ?

  4. BOYE napsal:

    Haderko, k tvému PS a na základě výkladů receptu na kaštanovou uvádím: Paroháči se ve slušné společnosti vyrábějí doma a na veřejnost se pak dodávají pouze následky. Pardon, výsledky.

    K receptu: Právě jsi mi vzala vánek z plachetky. Měla jsem ji ve své polívkové kolekci. Udělalas tím radost několika mým drahým nejbližším, neb ti tykvové polífky moc nemusí a tudíž nebude, dokud zas nezvostanu někdy sama doma…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..