… aneb buchta líné kuchařky
1 plechovka ananasového kompotu 580 ml
1,5 hrnku polohrubé mouky
0,5 hrnku cukru
2 vajíčka
1 prášek do pečiva
Celou plechovku kompotu vylijte do mixéru a rozmixujte na kaši. Přidejte mouku a ostatní ingredience, promixujte, vylijte na vymazaný a vysypaný pekáček o velikosti zhruba 25 krát 35 cm. Dejte péct do zrůžovění. Po vychladnutí pomažte jedním kelímkem mascarpone (250 g) smíchaným s 200 g zakysané smetany, já jsem přidala asi dvě lžíce lemon curdu a trochu strouhané citronové kůry. (Tedy v původním receptu jsou dvě pomazánková másla, ale to fakt nechceš.) Někdo ještě sype čokoládou, nám to takhle stačí.
Poslala Devětapadesátka: (Na netu najdete tuhle buchtu pod názvem orgasmus, což jsme nakonec do názvu nedaly, ale autorka napsala): „A dodatek k názvu: orgasmus proto, že je taaak strašně jednoduchá a navíc dobrá.“
a kdo má doma strouhanej kokos, tak trochu přihodí už do mixéru, a projede to i s ananasem..stačí větší hrst…ananas s kokosem se dobře doplňují…
to je ten dvojitej – jednoduchej 😀
Kdo ma doma strouhanej kokos, ale nestoji o nej jako ja, tak ho tam neprida. 🤣
Já kokos ano – ale jen na vysypání forem. Bábovka s ním je dobrà, ale syrovej ne…no, zàleží na chuti..
To vypadá tak jedle a jednoduše,už se těším….
Tohle jsou buchty dle mého gusta- práce netrvá dýl, než konzumace. Dělám podobný, trochu jiný poměr inkredencí, ananas nemixovaný, kokosem posypu hotové dílo (recept tu je) a patří mezi velmi oblíbené v široké rodině.
Kdybych nepotřebovala zpracovat tvaroh, byl by na neděli.
Jana to má hezky načančané, jako ostatně vždy 😋😎
Zkusit můžu, pro mě to vypadá dobře. Ale nevím, jak se zavděčím ostatním. Děcka ananas moc nemusí, možná v té buchtě se ta chuť trochu ztratí. Zvlášť když přidám kokos. Uvidíme. Kdyžtak nakynu jenom já. 😉
Reni, ta chut se tam ztratí, a když tam strouhneš citr kůru, bude to bezva. Ja ten kokos nemusím, leze do 🦷🥴.