(3819) Salát z červených fazolí

červené fazole konzervované ve slaném nálevu
naložené okurky
celerový salát
naložená červená paprika
měkký salám
vařená vejce (lze vynechat)
drobně nakrájená cibule
majonéza
hořčice
mletý pepř
worcesterská omáčka
lžička cukru
sůl
citronová šťáva nebo ocet na dochucení

Nálev z fazolí slijeme, na cedníku je propláchneme studenou vodou a necháme je dobře okapat. Naloženou zeleninu, cibuli, salám a vajíčka nakrájíme na drobné kousky, v misce smícháme s fazolemi, spojíme majonézou, ochutíme hořčicí, pepřem, lžičkou worcesterské omáčky a cukrem, podle chuti přidáme sůl a dokyselíme. Necháme v ledničce několik hodin rozležet a podáváme.

Poslala Fialka: „Na fotce je salát jako příloha k smaženým vepřovým játrům.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

18 komentářů: (3819) Salát z červených fazolí

  1. Vera M. napsal:

    Já to musím napsat : tak dlouho už jsem vážně neslintala . Nejen že ten salát je výborný , ale když jsem si přečetla , že to jsou smažená játra , tak to už byl můj konec . To už jsem léta nevimproč neměla a tvoje jsou krásná , krásný talíř , krásně naservírováno . Dávám
    Několik jedniček s hvězdičkou a klobouček

  2. a.rena napsal:

    No a pozvání ke stolu nikde. Páni, já mám hlad! Honem jdu nachystat na stůl a dvě porce očekávám co nevidět. Mňam. 😉

  3. lakysa22 napsal:

    Tak salát bude co nevidět a na smažená játra jsem skoro zapomněla, taže příště, když koupím hafanovi, ukradu aspoň jednu porci pro sebe. I když nevím – dost si to hlídá..
    Známá smažila játrovou zavářku, ale jedině, když měla jistotu, že je jen z jater – z nouze se tam někdy dávala slezina.

  4. jarybarka napsal:

    Jo taky bych si dala celý talíř. Ten salát udělám.
    Játra počkají ale ne moc dlouho.
    Ta kombinace je zajímavá a líbí se mi.

  5. Nella napsal:

    Vypadá to krásně, já bych si dala obojí, jen každé zvlášť. Játra s brambůrkem a fazolový salát s dobrým pečivem 👍😋

  6. Francizska napsal:

    Salát bych si dala hned. Smažená játra vypadají lákavě, ale tady mám bohužel blok z dětství. Dodnes si pamatuji, jak mi je matka s babičkou usmažily. Totálně je přetáhly. Ale telecí na minutku mám ráda. Manžel nesní ani restované.

  7. kvetula.v napsal:

    Fazolový salát dělám velmi podobně – s různými obměnami, ať už z vařených fazolí, nebo konzervy, ale vždycky jen s pečivem k večeři. Dát ho jako přílohu k obědu mne fakt nenapadlo 🤷‍♀️😎

  8. Devetapadesatka napsal:

    salát olalaá, játra pro mě brekeke… takže s rohlíčkem jo!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..