2 balení tvarůžků po 100 g
1 kartonek šlehačky 250 ml
400 ml sklenice (široká)
Každé kolečko nakrájíme na 6 dílků a vložíme do sklenice se šroubovacím víčkem.
Zalijeme šlehačkou.
I když jsou třeba tvarůžky uvnitř ještě malinko nedozrálé, v uzavřené sklenici v ledničce za 4-5 dnů krásně zrosolovatí.
Poslala Věra: „Chuť lahodná a vůbec ne hořká (jako bývá při nakládání do piva). Na chleba není třeba dávat máslo. Já mám ráda trošku cibulky a mleté papriky.“
Nemusím syrečky a to hlavně od doby,kdy manžel smažil obalené a ony ,jak jinak,vytekly.Ten smrad byl cítit ještě týden,možná i déle ,tak i proto….
já teda s pivem, ale nedávám hořké, dávám černé, do nedávna Portera..teď Guiness…s tou šlehou to zkusím…
Chceš tím říct, že Guinness není hořkej??? 🤣🤣🤣
jinak hořkej – do sladka…
Ale to vypadá sakra zajímavě! Já určitě zkusím, jen doplním kmínem, pepřem, mooožná tam propašuju trochu chilli…. no když grády, tak pořádný, ne?
👍
Tak to vypadá moc dobře, vyzkouším.
Ještě taková věc : když už jsou tvargle rozleželé, určitě stačí jen kelímek šlehačky 200 ml.
Sklenici několikrát obrátím nahoru dolů a pak už si jí těch 4-5 dnů nevšímám.
Co se týče varianty s chillies nebo kminem, můžeš udělat více malých skleniček. Já si užívám , jak je to jemné. Ale papriku a červenou cibulku si neodpustím nikdy .
A lepší jsou čerstvé z obchodu , neuleželé. Zajímavé , ale je to tak .
Kdysi jsem tvarůžky kupovala.
Teď si ten kousíček smrduteho tvarohu za ty prachy odpustim.
Když zmirám touhou po něčem smrdutém udělám si nakladany tvaroh domácí.Ten když zklihne nemá chybu.Jistě tu taky někde je.
Věřím ale že toto je lahodná pochoutka a když to vylepší Devětapadesátka tak ólalá
Tak do tohoto receptu jdu! Miluju všechny aromatické sýry. Úmyslně nepíšu smradlavé, protože ony voní. Po svém. Pravda, konvalinky to zrovna nejsou. 🙂 A tyhle tvarůžky rozmáchané ve šlehačce bude lahůdka. Díky za recept.
To já ho právě láskyplně nazývám smrdutý😉.😁
Já je znám jen v pivu. Ty jsou pro opravdu silné povahy. Tak díky za inspirací, do těchto jdu taky.
Dámy, dejte si i za mě. Tohle nepozřu. Kvůli „vůni“ a kvůli konzistenci. 😉
Díky, takže bez výčitek sežpapám i tvoji porci. 🙂
Recept vypadá skvěle. Já se to nikdy nenaučila jíst. Zkoušela mockrát. Manžel je má rád , syn i snacha. Ale milovala jsem dezertní sýr, později i romadur. První se už nevyrábí, druhý už za moc nestojí. Ale občas se zadaří.
Já zas nepřišla úplně na chuť romaduru. Je na mě moc ostrý ( jako přezrálé tvarůžky ) . Několikrát jsem se nechala na romadur nachytat , ale nikdy nebyl tak dobrý jako tvarůžky . Já to musím mít jemnější .
Chodili jsme tady vedle OV do blízké vesnice “na tvarůžky”. Nevím, jak to
Dělali , ale byly na talířku takový rosol – jemný – k tomu podávali
Právě cibuli ( já červenou na syrovo ) a posypané mletou sladkou paprikou . Tohle dodržují a je to geniální jídlo . Jen nevím, jak ty tvargle připravovali , tento recept se tomu velmi blíží . Pokud někdo víte , jak udělat ten jemný rosol jinak , prosím o recept 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏. Miluji tvarůžky . Jednou za Uher si je musím dát