(3822) Marinované okurky

okurka
cibule
cukr
sůl
ocet

Cibuli nakrájíme na hodně tenká půlkolečka a dáme do misky. Přidáme tři lžičky cukru, půl lžičky soli, pečlivě promícháme a necháme 15-20 minut potit – občas znova promícháme. Pak přidáme na slabá kolečka/půlkolečka nakrájenou/nastrouhanou okurku (hadovku, polní a klidně to jde i z přerostlých nakládaček). Promícháme a zase necháme cca 15 minut stát. Nakonec přidáme 1 a 1/2 lžičky octa, znova promícháme a zase necháme stát. Nakonec všechno překlopíme do cedníku a necháme důkladně okapat. Zbylý nálev můžete použít na salát.

Okurky se chodí ke grilovanému masu,  do baget, do tortill, ale klidně i na chlebíčky a co vás ještě napadne.  Množství použitého cukru je na jednu velkou hadovku, lze samozřejmě násobit, ale při menším množství okurky bych neubírala.
(Podobnost s receptem 1853 je čistě náhodná.)

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (3822) Marinované okurky

  1. lakysa22 napsal:

    Takhle dělám pro mužskýho salát, přidàvàm špetfku pepře. Takhle to dělala babička. Pro sebe – okurky, maličko soli a zakysanku. Obojí je dobré.

  2. bozena.fialova napsal:

    Bála se mi tu půlka okurky, už se maceruje s cibulí. Bude jako salát, necezená.

  3. Vera M. napsal:

    Mňam , polykám . Já velmi často okurky , ale s cibulí ještě nikdy . A cibuli miluju . Teda červenou . Vyzkouším přesně podle receptu hned dnes večer

  4. kvetula.v napsal:

    Mám ráda nakládané okurky s cibulí (řezy), dělávám salát z rajčat s cibulí, ale nevím proč mne nikdy nenapadly okurky s cibulí jen tak?… Určitě to bude ňamka, takže při první příležitosti udělám. Díky za tip 😋😎

  5. a.rena napsal:

    No, manželovi předložím a sama budu sledovat z dálky. 😉 Ten Šárčin rajčatový se mu líbí.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..