(3825) Bůček s nádivkou (a klobáskou)

1500 g bůček
6 ks rohlíků
3 ks vejce
mléko podle potřeby
6 stroužků česneku
petrželová nať
3 – 4 PL sádlo
3 – 4 cibule
2 nožičky (domácí) klobásky, ostřejší
sůl, pepř a kmín

Bok si krásně umyjeme, kůži prokrájíme a uděláme kapsu. Když se vydaří, nemusím šít, ale jen spojím špízem. Já míchám sůl, pepř a česnek s trošinkou oleje na kaši a touhle směsičkou pěkně vytřu vnitřek kapsy a navrchu vmasíruji jen sůl. To je z koření vše.

Rohlíky nakrájím na kostičky, osolím, opepřím, přidám posekanou petrželku a vejce a pěkně jemně promíchám s vejci. Podle potřeby si přidám mléko. Chci to mít trochu hustší a hned povím proč. Samozřejmě zbyly bílky a už se dělá sníh.  Ten hebounce vmíchám do nádivky, nacpu do kapsy a vtlačím klobásky. Zavřu špízem a na spoustu posekané cibule a na sádlo dám do pekáče, přikryju a peču 1 hodinu na 180° a občas nakouknu a přeliju, případně podliju. Po té hodině odklopím, přidám teplotu a dopeču dokřupava.

Recept máme od pana Josefa

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (3825) Bůček s nádivkou (a klobáskou)

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    A pan Josef ještě napsal:
    Manželka mně přijde zkontrolovat, prohlásí že jsem blázen a jestli potřebuji pomoct. Zatím ne a to chudák neví, že to bude natřikrát.
    Současně jsem dal zbytek nádivky do formy a upekl. No a teď proč na třikrát. Ono to vlastně vydalo celkem na pět obědů.
    První den. V mrazáku byl knedlík a zelí. Knedlík zbyl, tak druhý den byla knedlíková omeleta s okurkou.
    Třetí den s bramborem a ledový salát. Brambor jsem měl více a tak zbylo na salát, ale čtvrtý den byla nádivka se špenátem a sázeným vejcem.
    No a pátý den to bylo se salátem.
    A ještě zbylo ke kousku chleba.

  2. a.rena napsal:

    Tak to je „bomba“. Pan Josef je navíc poeta, a tak se sliny sbíhají o to víc.

  3. jarybarka napsal:

    Nadívaný bůček je delikatesa úžasná.
    Nádivky miluju a dělám tolik aby se pekla i vedle masa a byla na později.
    Klobásky jsem nedávala ale určitě zkusím.
    Díky za inspiraci.

  4. lakysa22 napsal:

    Mňam, teď jen jak propašovat bůček. Už vím co, recpectík pošlu dál a nechàm se pozvat.

  5. kvetula.v napsal:

    No prosím.. a pak že 1,5 kg bůčku je pro dva moc😂
    Super recept i s návodem jak mít při jednom pečení na 5 dní vystaráno. 😋😎

  6. BOYE napsal:

    A do pytle, to je krása! Včera to koleno, dneska bůček, býložravci tu nejsou, asi si udělám prasečí týden. Základ (pekáč a rohlíky) už mám…

  7. Nella napsal:

    Tak to je nádherný recept. Překvapím manžela a pak mu s tím trochu pomůžu 😋🍽️

  8. Josef Senohrábek napsal:

    Děkuji a jsem rád, že se líbí. Krásný den přejeme.

  9. IvaC napsal:

    S klobáskou neznám,ale.miluji nádivky…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..