Nastává sezóna jahod a kdo má dobrou úrodu, musí řešit „kam s nimi“. Tak do mrazáku a až se zima zeptá, pošlete ji do kšá…
5 PL cukru krupice
60 ml vody
½ kg mražených jahod
šťáva z 1 limetky
Cukr úplně rozpusťte ve vařící vodě. Jahody nasypte do mixéru, nalijte na ně část horkého sirupu a začněte mixovat. Jak začnou povolovat, dolijte zbytek sirupu a podle chuti a konzistence přidejte limetkovou šťávu.
Umixovaný sorbet (bude asi jako řidší točená zmrzlina) lze jíst hned. Když chcete úhledné kopečky, dejte asi na 2 hodiny zpevnit do mrazáku. Není ale určen k dlouhému skladování a nejlepší je čerstvý.
A to je moc hezký recept, hlavně jednoduchý. Jahody začínají zrát, tak hned vyzkouším. Budeme se olizovat až za ušima.
Krásný a jednoduchý recept. Určitě vyzkouším👍
Krásný a jednoduchý recept. Určitě vyzkouším👍🍦
Nejprve to nechtělo odejít a teď je to 2x. Omlouvám se🙈ale aspoň můžu ještě poslat přání Janě nahoru🙂
Recept prima, ale ty první 4 jahůdky včera z truhlíčku sklizené jsou ještě málo🤔
Jen co někde potkáme stejně chutné za rozumnou cenu, budou orgie. Sorbety můžu 😋😋😎
Našla jsem ještě v mrazáku jako rezervu na knedlíky – tak holt nebudou😋