2 kousky kuřecích prsou (z jednoho kuřete)
2 stroužky česneku
asi 2 cm zázvoru nastrouhat najemno
sojová omáčka
50 g škrobu
40 g hladké mouky
½ lžičky prášku do pečiva
Kuře
Česnek s troškou zázvoru smíchat se sójovou omáčkou, oddělit filátko, prso plošně rozkrojit na 2 stejné plátky (gratuluju tomu, komu se ta výška podaří), maso potřít marinádou, lehce posolit, nechat odležet (alespoň 30 minut, možno déle).
Na obalení
Smícháme škrob s moukou a práškem do pečiva.
Na rozehřátém oleji osmažíme do zlatova.
Omáčka
Zbylý zázvor + zbytek marinády do hrnce, přilít sojovku, trochu kuřecího vývaru, necelá lžíce bramborového škrobu rozmíchaná ve vývaru, smíchat, přivést k varu, povařit.
Podáváme s rýží.
Poslala Květoslava
Výborně.Kuře 100x jinak.
Tak tohle je něco pro mne, taková jídla mám ráda. Výborně Květuško.
To neznám, tak budu muset vyzkoušet. Vypadá to moooc dobře.
Tady někdo dělá chutě. Udělám s bramborovou kaší.
Vynechám česnek, přidám trochu chilli a jdu do toho.
Taky chci kuře 100x jinak a taky jako 59 👍
No já se původně snažila o vietnamské křupavé křehké kuře. Mělo to být těstíčko s vodou. Při smažení to příšerně prskalo, strašně zaneřáděná kuchyň, podruhé už jsem nezkoušela, vzniklo toto…