(3830) (Rádoby) křehké kuře

2 kousky kuřecích prsou (z jednoho kuřete)
2 stroužky česneku
asi 2 cm zázvoru nastrouhat najemno
sojová omáčka
50 g škrobu
40 g hladké mouky
½ lžičky  prášku do pečiva

 

 

Kuře
Česnek s troškou zázvoru smíchat se sójovou omáčkou, oddělit filátko, prso plošně rozkrojit na 2 stejné plátky (gratuluju tomu, komu se ta výška podaří), maso potřít marinádou, lehce posolit, nechat odležet (alespoň 30 minut, možno déle).

Na obalení
Smícháme škrob s moukou a práškem do pečiva.
Na rozehřátém oleji osmažíme do zlatova.

Omáčka
Zbylý zázvor + zbytek marinády do hrnce, přilít sojovku, trochu kuřecího vývaru, necelá lžíce bramborového škrobu rozmíchaná ve vývaru, smíchat, přivést k varu, povařit.
Podáváme s rýží.

Poslala Květoslava

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (3830) (Rádoby) křehké kuře

  1. Imelda napsal:

    Tak tohle je něco pro mne, taková jídla mám ráda. Výborně Květuško.

  2. a.rena napsal:

    To neznám, tak budu muset vyzkoušet. Vypadá to moooc dobře.

  3. Francizska napsal:

    Tady někdo dělá chutě. Udělám s bramborovou kaší.

  4. Devetapadesatka napsal:

    Vynechám česnek, přidám trochu chilli a jdu do toho.

  5. Vera M. napsal:

    Taky chci kuře 100x jinak a taky jako 59 👍

  6. kvetula.v napsal:

    No já se původně snažila o vietnamské křupavé křehké kuře. Mělo to být těstíčko s vodou. Při smažení to příšerně prskalo, strašně zaneřáděná kuchyň, podruhé už jsem nezkoušela, vzniklo toto…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..