(3834) Dušené hovězí

3 cibule
cca 150 g slaniny
malá hrst pokrájených sušených rajčat
hovězí flákota vhodná na dušení, necelé kilo
drcený pepř
sádlo nebo olej

Na troše rozhicovaného tuku zatáhněte maso ze všech stran. Nechte ho i trochu opéct. Maso vyndejte, do tuku vhoďte pěknou hromádku nakrájené cibule a slaninu na kostičky. Opékejte do zlata. Vložte maso, přidejte hrst nakrájených sušených rajčat a pepře podle chuti (já teď ujíždím na sečuánském, takže hodně), osolte, zalijte vodou a pod poklicí duste do měkka. Já na to používám papiňák. Kdybych měla, tak pomalý hrnec. Hotové maso nakrájejte, dejte prohřát zpět do omáčky a na talíře začněte nandavat puntíkatou přílohu, což je… se dozvíte v pátek.

Poslala BOYE

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (3834) Dušené hovězí

  1. a.rena napsal:

    Další bezva obměna hovězího. Počkám si na pátek, jaký bude recepis na přílohu, a uvidím, jestli mi to vyjde spáchat hned v sobotu. (To podle toho, jaké bude mít hlavní strávník chutě.😉)

  2. Vera M. napsal:

    Nojooo, hovězíčko masíčko , díky , fajné

  3. sharka.68 napsal:

    jsme o víkendu měli hovězí kližkovej guláš..a pěkně s chlebem..dobrota to byla..já papiňák neoblibuju,takže pěkně v troubě tažený..a pepř-kampotský..
    ale zkuším dušené hovězí s rajčatama podle tebe Boyko…a tu rejži s něčim, to bych taky mohla.. 😉

  4. lakysa22 napsal:

    V tè puntíkaté příloze asi nebudou čokoládové pecky, ptž ty bych doma mêla. Hovězí můžu, ale taky v toroubě – no nic, když jsi tak tajemná a tu inkredenci nebudu mít v kredenci, tak bude s rejží.

  5. kvetula.v napsal:

    Hovězí se u nás vyskytuje sporadicky. Když tak kousek předního do mletiny a nebo kližka do omáčky typu guláš (což bylo v neděli), takže tentokrát asi nic. Ovšem příloha vypadá lákavě, na tu jsem zvědavá, jak ji Lucka stvořila 😎

  6. BOYE napsal:

    Vážené kolegyně, ráda bych vás upozornila, že zatajení přílohy je nápad naší velitelky a já s tím nemám nic společného. 🙂 🙂 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..