Hádaly jste správně. Je to…
bílá rýže
černá čočka (beluga)
Poměr je libovolný. Rýži duste, jak jste zvyklí, čočku napřed namočte cca na hodinu, pak uvařte al dente. Černá čočka je uvařená za chvilku. Namáčím ji jen proto, aby byla ještě rychleji a nemusela se válet ve vařící vodě déle, než je nutné. Vařím ji dříve než rýži, aby trochu vychladla. Při míchání pak zůstane neporušená. Nakonec chladnou luštěninu vmíchejte do horké obilniny a hotovo. Můžete přimíchat i třeba sekanou petrtelku, nebo kus něčeho barevného.
Černá čočka se dá vařit zároveň s rýží v jednom hrnci, ale protože trochu barví, vznikne spíše šedá záležitost. Proto je lepší vařit každou zvlášť.
Poslala BOYE
Tak to je „slovo do pranice“. Míchat rýži s čočkou by mě fakt nenapadlo, ale vypadá to skvěle. Jen co mi na to řekne hlavní strávník, on je dost konzerva.
Jaký – hádaly jste správně? Čoko to není 😢 ale vêřím, že to bude dobrý. Dobrá připomínka – to vaření dohromady – jíme i očima. Kromě petrtelky i kousíčky kapie by vypadaly dobře.
Rýži s čočkou už jsem párkrát dělala, ale s obyčejnou. Nevím, proč mne ta beluga nenapadla? Chuťově si to představit dokážu a vím, že to vděčný strávník přijme. Takže díky za postup, jak to spáchat a určitě brzy vyzkouším (těším se na vykulené oči🐻 😂)😋😎
Mě se to líbí a i když jsem se zatím nedokopala k tomu abych koupila a zkusila belugu,tak s rýží určitě jo.
Rejži s čočkou mě naučili vařit asi před čtyřiceti lety. Když se pak začaly objevovat další druhy než jen klasická „šošovica velkozrnná“, vyzkoušela jsem všechny. A beluga mi vyhovuje nejvíc. A jako správný pionýr slepých uliček vám oznamuju, že zkoušet to s červenou je trochu kontraproduktivní…