(3838) Pstruh ze sádky

čerstvý pstruh
sůl
rozmarýn
tymián
petržel
citron
hladká mouka
máslo

Čerstvě zakoupeného pstruha vykucháme, očistíme a posolíme. Necháme v lednici minimálně jeden den odležet.
Druhý den očistíme od soli. Do bříška dáme kousek rozmarýnu, tymiánu a pár snítek petržele. Mírně pokapeme citrónem.
Obalíme v hladké mouce a opečeme na másle cca 5 – 6 minut z každé strany, maso musí zbělat.

Poslala francizska: „Manžel jel kolem sádky, k mojí velké radosti přivezl čerstvé pstruhy. Velice nerad je kuchá, ale jsou vynikající. Po vykuchání měl necelých 400 g.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 komentářů: (3838) Pstruh ze sádky

  1. sharka.68 napsal:

    miluju ryby, zrovna minulý víkend jsme měli kapříka, ale tohle je siven.. i když to na sádkách prodávají pod názvem pstruh…maso je podobné, ale pstruh ho má prostě jiné..asi jako kuře uměle chované na maso a kuře z domácího chovu..
    tím nehaním tento recept ani autorku..není nad čerstvou rybu..a fotka mi nahnala sliny jak nejlepšímu vlčákovi od profesora Pavlova..

  2. Devetapadesatka napsal:

    Jejda, ryby…. My měli včera řízky se salátem. Manžel v z pondělně-úterního rybolovu přivezl svůj letošní trofejni úlovek – amura 88 cm a 7,56 kg. No coco, Vánoce můžou být i v létě, ne? 😉

  3. jarybarka napsal:

    Hani recept jak má na rybu být.Jednoduchý ! Věřím že jste si moc pochutnali.

  4. kvetula.v napsal:

    Už je dýl, co jsme na sádkách koupili pstruhy lososové. Pstruha dělávám na pánvi po vykuchání a dekapitaci rozevřeného „jako knížka“. Příště zkusím takto vcelku – jednoduchost rybám sluší a my ryby můžeme v jakékoliv úpravě a množství😋
    Tak teď už jen někde kolem sádek projet😎

  5. Vera M. napsal:

    V Tescu mají nonstop v krabicích 2 porce kapra a přiznám se, že si třeba i 2x do měsíce koupím . Jsem kaprem posedlá . Porci osolím, dám do překlopeného pečícího papíru na pánvičku na nejmenší plamen a nechám svému osudu dost dlouho , posléze překlopím na druhou stranu a zase nechám pomalinku opékat v tom papíře. Vznikne vynikající šťavnatá pochoutka – opečená. A druhý kousek na druhý den . To se mám !!!

  6. a.rena napsal:

    Pstruhy my rádi. Nejraději, když zeť v zimě chytá na dírkách. Letos jsme si jich užili. A je pravda, že taky už přinesl křížence. Nicméně jsou dobří. A já je dělám úplně jednoduše. Osolím, do břicha kousek másla, případně ještě větvičku rozmarýnu a popráším moukou. Do pekáčku naskládám natenoučko nakrájený citron, na to pstruhy a dám péct. Až se trochu zapečou, potřu máslem a dopeču. V jednoduchosti je krása.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..