(3840) Letní dezerty

Loučila jsem se v práci a mj. jsem přichystala tyhle maličkosti. Měla jsem 18 kalíšků o objemu 100 (hranaté) a 120 ml. Potřebovala jsem:

250 g mascarpone
500 ml šlehačky
čerstvé maliny
mražené višně a brusinky
pár třešní v rumu
asi 30 g 85% čokolády
10 g kakaového másla
2 ks čerstvé maracuji
2 lžíce yuzu maracuja
2 lžíce Lemon curd
physalis
máta a meduňka

Vyšlehaný základní krém jsem rozdělila na 3 části.

1. Jako první jsem dělala čokoládový pohárek s třešněmi, višněmi a brusinkami. Do základního krému jsem přidala vychladlou čokoládu rozpuštěnou spolu s kakaovým máslem. Naspodu jsou svařené višně s trochou brusinek a třešní spolu s cukrem. Než se dává krém, je potřeba ovoce zachladit. Zdobeno mátou.

2. Maliny jsem jen lehce pomačkala s cukrem a na drobounko nasekanou meduňkou. Do krému jsem přidávala dvě lžíce lemon curdu a zdobila meduňkou a celými malinami.

3. Ve třetím pohárku je jen základní krém smíchaný se dvěma lžícemi yuzu maracuja a navrch je jen čerstvá maracuja a physalis.

Poslala Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (3840) Letní dezerty

  1. kvetula.v napsal:

    No dobrá… to bylo rozloučení v práci, tam jsem se vetřít nemohla. Ale budou se takovéto dobrůtky podávat i na přivítanou do klubu? To by jsme se vtírli oba.
    Díky za tipy, krémy nejsou má nejsilnější stránka 😋😎

    • Devetapadesatka napsal:

      Kvetus, a o jakémže klubu je řeč? 😉
      A krem je to nejjednodušší, šlehám dohromady, ale opatrně, rado se z toho stává máslo. Takže vychladit, smíchat a pomalu šlehat. Trvá to, ale vyplatí se. Používám ho i do dortů. Je neutrální, takze lze pouzit naslano i nasladko. Záleží jen na tom, co tam frkneš.
      Naslano jsem ho použila s nivou, upekla jsem party kuličky, nařízla je a naplnila. Náplň jsem nechala trochu vylézt a pak jsem tam připlácla drcené ořechy a zastrčila tenký plátek salátové okurky. Měla jsem toho všeho spoustu, ale nefotila jsem všechno, protože jsem to chystala ten den ráno a nebyl čas.

  2. a.rena napsal:

    Co toho mám, když si o té dobrotě jenom přečtu? Ha? Co s tím hodláš dělat, Jani? Jo, stačila by mi od každého jedna mistička. 😉

  3. jarybarka napsal:

    Psala jsem komentář a zmizel.Tak ještě jednou:Moc se mi to líbí a děkuju za inspiraci.Blíží se vysvědčení tak se pokusím udělat pro děti .

  4. Devetapadesatka napsal:

    Děvčata, děkuji za pochvalu, je to jen inspiračka, nechtěla jsem žádné zákusky, jedna mírná diabetička, druhá bezlepkova, třetí neji čokoládu….Krem je nesladký, jen mírně díky přidaným ingrediencím, takže to mohly všechny. No a ovoce slazeno fakt maloučko.

  5. Vera M. napsal:

    Jani , opravdu jen 30 g čokolády ?

  6. BOYE napsal:

    No, má cenu k tomu něco psát? Jen když na to myslim, tak mý chuťový pohárky řvou a svíjejí se chtíčem. Tohle je přesně to, k čemu když se dostanu, nikdo mi nevěří, že sladké mi vlastně nechybí…
    Ten krém je bezva a mám ještě jednu vychytávku: S Emilkou jsme začaly místo mascarpone používat vykapaný smetanový jogurt. A zjistily jsme, že to máme ještě radši. jen ten jogurt musí být fakt dobrý. Vzniklo to tak, že při pečení jsme zapomněly mascarpone koupit a u našich Vietnamců ho rozhodně nevedou. Tak jsme to riskly. A
    vyšlo.
    A teď jdu chystat něco na zítra, neb máme ukončení dvouletého kurzu. Uděláme si místo učení mejdánek a budu rozdávat vysvědčení…

  7. lakysa22 napsal:

    To je zase smršť dobrůtek! Že já se nikdy k tomu nepřipletu..😢
    Jani, jako vždycky to máš úžasně dobrý, vychytaný a načinčaný a já tu slintám jako Míša ..

  8. lakysa22 napsal:

    Mascarpone se šlehačkou mě nenapadlo naslano – jen do dortů a zákusků. Ty párty kuličky vylepším podle Tebe a budu za hvězdu – v červenci má snacha narozeniny, bude se to hodit. Díky!!

  9. Nella napsal:

    Lákavé, krásně naservírované a určitě moc dobré. Přesně recept recept na léto👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..