(3843) Smažená makrela

filety z makrely
sůl
mletý kmín
sladká paprika
na obalení   hladká mouka a strouhanka v poměru 2:1
na smažení  máslo s troškou oleje proti přepalování

Filety dobře osušíme, kůži napříč neřežeme po cca 2-3 cm (aby se ryba při smažení nekroutila), z obou stran posolíme a zlehka posypeme kmínem a paprikou. Smícháme si mouku se strouhankou – na 2 porce stačily 2 lžíce mouky a jedna strouhanky- a ve směsi rybu obalíme. Na pánvi na másle s trochou oleje na mírném ohni, nejprve kůží dolů, osmažíme dozlatova.  Vhodná příloha brambory, nebo zelenina v jakékoliv úpravě.

Poslala Květoslava: „Já měla koupený chlazený filet, dá se i z menších mražených makrel, kdy se odstraní hlava, ryby se rozříznou napůl a odstraní se páteř.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (3843) Smažená makrela

  1. Nella napsal:

    Ó to je nádhera😋 hned bych si dala, ale nejdřív musím koupit tu makrely. Ryby, ty my můžem👍

  2. jarybarka napsal:

    Taky bych si dala.Na řece to nebere .A makrela je moc dobrá.

  3. 60anda napsal:

    zrovna mám v plánu jeden den o víkendu udělat rybu, tak se poohlédnu po makrele

    • kvetula.v napsal:

      Koupila jsem v Lidlu, když byly v akci. V balení 2 kousky akorát přes celou pánev. Stačilo oškrábat šupinky. Nebylo tolik práce, jako když jsem kupovala menší i s hlavou. Mouka smíchaná se strouhankou dodala křupavost a nepřepalovala se, jako když je jen čistá mouka. Časem bych chtěla tuto úpravu vyzkoušet i s jiným druhem ryby.

  4. sharka.68 napsal:

    holky, někdy to zkuste z uzenou makrelou..vyndejte páteř, co nejvíc kostí, prořežte kůži, obalte a..ona horká uzená v těstíčku smažená,je taky moooc dobrá….
    já makrely ráda a hejky…

  5. a.rena napsal:

    Tato úprava se mi jeví jako víc než jen dobrá. Tak teď už jen tu rybu…

  6. Devetapadesatka napsal:

    Ja vyzkouším hned, jak se rozhodneme pro rybí oběd. Jen to nebude makrela, ale kapr, pstruh nebo amur. Nejlepší úprava ryb je ta jednoduchá a tohle je přesně ono 😉

  7. Vera M. napsal:

    Já mám s makrelou doma trošku problém, nemůžu se zbavit chuti rybího tuku . Ovšem na dřevěném uhlí , to se můžu zbláznit

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..