Do osolené vody dáme vařit tarhoňu na skus. Slijeme a necháme si trochu vody, ve které se vařila.
Než se tarhoňa uvaří, zpěníme na másle nakrájený pórek, přihodíme nakrájené žampiony, kousek papriky, může být i nahrubo nastrouhaný kousek mrkve, zkrátka co dům dá, a nakonec (jakýkoliv) zbytek pečeného nebo vařeného masa. Já jsem měla zbytek grilovaného kuřete. Přidáme uvařenou tarhoňu a trochu vody z ní tak, aby směs nebyla suchá, ale neplavala. Dochutíme pepřem, dobromyslí, prohřejeme, případně dosolíme. Ale pozor, voda z vaření je už slaná dost.
Poslala a.rena
Z technických důvodů ve středu recept nebude.
Tarhoňu občas koupím a tarhoňoto též dělám.Přidavam do něj i bílé fazolky v nálevu,ale bez nálevu😉
já tarhoňu napřed orestuju a pak dusím..tak zkusím i uvařit al dente:-D
Vypadá to dobře, navíc se do toho dá zužitkovat spousta věcí. Přiznám se ale že já tarhoňu ještě nikdy nejedla. Ostuda, já vím, ale určitě to napravím. A krásné prostírání👍
Je to už dýl, kdy jsem ze zvědavosti jednou tarhoňu koupila. Nechutnala nám. Důvody byla dva – jednak jsem ji neuměla pořádně připravit a druhak jsem tehdy netušila, že stejně jako všecky těstoviny je i tarhoňa ve variantách vaječná / bezvaječná. Tato byla bezvaječná a já kupuju těstoviny výhradně vaječné. Od té doby, co to vím, už jsem ji ale nikdy nekoupila (nepídila se po ní). Tenhle recept zní jako rychlé letní jídlo, navíc ekonomické (nechá se zpracovat kdejaký zbytek). Polepším se a snad i tato těstovina bude u nás vzata na milost 😋😎
Klidně použij jiné drobnější oblíbené těstoviny, výsledek bude stejně dobrý.
Taky používám těstoviny, klidně i větší. A ve vedru jím pouze vlažné. Pridám různé zbytky zeleniny z lednice. Zrovna dnes dělám restovanou zeleninu, žlutá cukety, červená paprika, zeleninová paprika, pórek a žampiony. Opečené kuřecí prsa na kousky. Trochu ajvaru a kečupu, sůl, pepř a oregáno, případně nějaké bylinky. Smíchám s uvařenými těstovinami. Ve vedru ideální.
Boženko, pak to ale bude kolínkoto, vrtulkoto…
U nás dnes šroubovito.
Taky kupuju jenom vaječné těstoviny, jiné nám nechutnají. Jsou to třeba právě tarhoňa, špagety nebo vrtule. Ale základ mám domácí výrobu. Vyrábím tenké nudle do polévky a široké – delší a kratší. Ty se dají použít téměř na cokoliv. Letos už mám vyrobeno z 80 vajec (na kilo mouky 10 vajec).
Ježíš,?to děláte najednou ?
Né, po deseti vajíčkách. Za dvě hodiny nemám co dělat.
rúčo nebo máš mašinku?
Jasně že mašinku. Rozválí, nakrájí. 😀
Když jsem dovezla tatínkovi kilo mouky a 10 vajec, měla jsem vynikající, nudle a fleky velikosti dle mé volby. Ne, že bych si neuměla udělat, ale on to měl jako zábavu na dlouhé zimní večery. Teď už si musím dělat sama 🤷♀️Naštěstí nemám tolik strávníků, jako Renata 😎
Uff.
To bylo na Renatu.
Tedy Reni, Ty jsi klasa 👍. Ja si těstoviny také dělám, ale do zásoby jen nudle do polévky, a když jich udělám z pěti vajec, myslím si, jak jsem dobrá. No, už si to myslet nebudu 🫣
Ukládám – v tomhle vedru mám ráno kafe a chleba, na oběd synovi borůvkové knedlíky a já meloun…
Výborné, jednou jsem si nakoupila tarhoňu na Slovensku . Nedávno bezvaječnou – myslím v 🌎. Nechutnala . Musím se poohlédnot po jiné – vaječné. Reni , kde jsi zakoupila ? Děkuji Moc se v obchodech nevyskytuje
mívá lidl
Kauf taky. Z Věrovan.
Oooo, díky . Tam bych to fakt nečekala . Tam mají velice omezený výběr .
Tarhoňa je skvělá i ke guláši a perkeltu . Tarhoňáto je další volba . Ještě jsem neměla . Bude to prima
Jojo, ke guláši, perkeltu, ale i kuře na paprice tarhoňu snese, rajská polívka… a ten můj neodporuje, i když ke guláši si dá raděj chleba