1 kg brambor
asi 1/2 kg čerstvých hub
1 středně velká cibule
sádlo (máslo, olej)
sůl
drcený kmín
šálek mléka
2 až 3 vejce
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, na tuku necháme zesklovatět, přidáme očištěné nakrájené houby, osolíme a dusíme je, až se všechna šťáva odpaří. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme tukem, na dno rozložíme polovinu brambor, mírně osolíme a okořeníme kmínem. Na ně rozprostřeme podušené houby a zakryjeme je druhou polovinou brambor, které opět trochu osolíme a okmínujeme. Povrch brambor pokapeme tukem a dáme péct. Když začínají zlátnout, zalijeme pokrm v trošku osoleném mléce rozkvedlanými vejci a pečeme do růžova. Kdo chce, dá navrch ještě usmaženou cibulku.
A i bez zalití vejci je to velmi chutné.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Poslala Fialka
Jóóó.Nacházím teď pár hříbků kovářů a dubáků kouše od nás .Na kila to není ale potěší.
Recept je olalá.
…kousek…mělo být🤣
tak tohle joooo a nebo houbafleky a zapiekanki a kyselo s houbami a kulajda a houbovou omáčku…slintám tu jak bernardýn…
Nech toho 😭.
Recept bezvadný, jen ty houby nikde. Pršelo tu minimálně, takže v lese sucho veliké, a jen zřídka se prý objeví nějaká „prašivka“. Ale jestli se dočkáme a i u nás houby budou, vyzkouším. S bramborama jsem houby ještě nezapékala 😋😎
Takový francouzský brambory s houbami,mňam..