větší patizon (případně cuketa, tu ovšem necháme osolenou trochu vypotit)
100 g strouhaného tučnějšího sýru (třeba Gouda)
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce bramborového škrobu
2 vajíčka
utřený česnek podle chuti
sůl
pepř
trochu chilli
na rozředění trocha perlivé vody nebo vody a na špičku nože sodu
Těstíčko má být tak husté, aby z patizonu nestékalo.
Smažíme zvolna dozlatova.
Recept z loňského léta uchovaný poslala a.rena
Tak to vypadá móóóc dobře. Dnes vařím něco obdobného že žluté cukety.
Dělám v těstíčku trochu jiném, ale toto bude pikantnější a určitě spáchám. Jen letos jsme ještě na pěkný nenarazili😕 Už se na něj těším 😋😎
Mi chutná obalený jako řízek. Na picantní moc nejsem – ale když bych vynechala to chilli, tak s česnekem bycto mohlo být moc dobré. Jen jsem ho ještě nikde neviděla..
Patizon jsem poprvé ochutnala teprve před několika lety a je výborný . Jen tak jako řízek . Tohle je na beton moc chutné , dám si , jen sehnat na tržišti patizon . A fakt se těším.
Franci , cuketou jsem úplně posedlá , žlutá je výborná
Jeden patizon mi na zahradě roste, budou i další. Už se těším, až si ho udělám podle tohoto receptu.