jedna cuketa (ovšem není uvedeno, jak velká na 5 rohlíků)
pět rohlíků
dvě vejce
tři deci mléka
hrubá mouka
sůl
hrst petrželky
Mléko osolíme, rozšleháme v něm vejce a postupně přidáváme po částech mouku, až nevznikne středně husté těsto. Cuketu oloupeme, nastrouháme nahrubo, rohlíky pokrájíme na kostičky, petrželku nadrobno a všechno promícháme. Je-li hmota řídká, přidáme mouku, abychom získali těsto, ze kterého se dají vytvarovat dvě stejně velké šišky. Vaříme přibližně dvacet minut v osolené vodě.
Poslala sharka
Já dnes dostala dvê cukety od sousedky – tak něco určitě spáchám.
Tu druhou prubnu osamžit v tom pikantním těstíčku.😋
Asi se začnu procházet kolem zahrádkářské kolonie a okukovat, jestli někdo nemá přebytky, se kterými si neví rady🤔
Zajímavý recept cuketové knedlíky jsem ještě nejedla- prubla bych 😋😎
Úžasný recept . A s tímto už ohromila kdysi dávno Jana Štěpánková zedníky a posléze napsala cuketovou kuchařku . Říkali tomu zelené knedliky a díky Sharce si je konečně udělám. Fakt
Ja to pamatuju prave od Jany Š. My delame na jednu bramboru syrovou nastrouhanou..pokrajeny rohlik na kostičky..bramboru tak akorat do ruky..rikame tomu tenisáky..tady to bude podobné..😎…
Šari , díky . V pátek budou
Hmmm, to bude tak moc dobré. Já jsem si oblíbila cuketové/patizonové nok podle Boye. Teď honem nevím z hlavy číslo receptu. T jsou skvělé k čemukoliv.