Nenapsala jsem si do nákupu a sýry prostě popletla.. No a když už jsem si donesla místo parmazánu čedar, prostě jsem to riskla. Nedala jsem papriku a sůl, jinak jsem poměr surovin dodržela. Nožná mohlo být míň tuku, nebo trošku víc mouky, bylo to dost mastné a kdo cíleně neubírá sůl, mohl by trošičku přisolit. Válela jsem nastavitelným válečkem na 4mm, přes folii (i vychlazené bylo lepkavé) přímo na pečící folii. Na vykrajování jsem si na popud Boženky pořídila „kombajn“, ale rádýlko plastové s vyndavacíma kolečkama (zubatá i hladká), čímž není problém nastavit různé šířky. Při pečení se převážně oddělily, to co zůstalo trochu slepené se bez problémů odlomilo. Chuťově vynikající, úspěch veliký. Ale i tak zkusím příště originál s parmazánem.
Pekla Květoslava
Díky za připomínku.Jestě jsem se k tomu nedostala.
Postupně jsem upekla kdeco ze slanoví a sýrového, ale tohle mělo největší úspěch. Ještě jsem zvědavá na ten parmazánový originál 😉😎
Prozradil Tě ubrus 🤩
Zvzůreček samsozřejmě zase nikde – ale když to mělo úspěch i u vrchního ochutnavače, je nutno vyzkoušet.
No jo… vrchní ochutnávač brblal, že sám má málo… Dostal ochutnat jen ty různě tvarované okraje, zbytek všechno šlo „na vývoz“. Ale polepším se a upeču jen pro nás. Jak píše Franci – je to děsně žravé, tak asi budu muset zamykat na petlici, aby se mi tu nepovaloval přežpapaný 🐻😂
Jo, slanoví je děsně žravé. Taky máme raději než cukroví.
A to je veliká dobrota. Už jsem je dělala a kdybych udělala rovnou trojnásobnou dávku, stejně by chybělo. A s „obyčejným“ sýrem taky dělávám a přidám do nich trochu strouhaných ořechů. Taky moooc dobré.