(3861) Salsiccia na cibuli

8 syrových italských klobás (salsiccia)
6 středně velkých cibulí
1 lžíce sádla
kelímek smetany
sůl a pepř

Klobásky na povrchu trochu propícháme vidličkou, aby nepopraskaly. Vložíme do kastrolu, podlijeme 3 PL vody, zakryjeme a zvolna necháme dusit cca 15 minut. Občas je promíchneme.
Zapneme troubu na 200, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, osolíme větší špetkou soli a na pánvi na sádle osmahneme. Ale nesmí být hnědá.
Přesuneme do pekáčku, přidáme navrch klobásky. Šťáva, která zbyde po dušení klobásek zredukujeme na cca 2 PL, přidáme smetanu a zahřejeme. Nalijeme na pekáček, strčíme do trouby a zprudka zapečeme. Klobásky i cibule musí být zlatavé.
Podávat horké …. s quinoou, kuskusem, polentou …. nebo jako já s bramborem zapečeným s bylinkami.

Poslala Úsměvka: „Recept je podle webu Kuchařka pro dceru. Je to opravdu vynikající.
Klobásky bývají větší, já měla tyto „jednohubky“, tím jsem poměr pokrátila.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (3861) Salsiccia na cibuli

  1. bozena.fialova napsal:

    Dostala jsem tyhle malé „jednohubky“, tak jsem dala na kastrůlek lžíci oleje, klobásky ze všech stran trochu opekla, přidala trošku vody a asi 20 minut dusila na tuk. Šťáva, kterou pustily, mírně zčervenala, po opětovném mírném podlití a přidání plátku másla vznikla
    krásná šťáva na přelití. S opečenými brambory a rajským salátem to bylo vynikající.
    Dodatečně děkuji. 🙂

  2. kvetula.v napsal:

    Přiznávám bez mučení, že jsem tyhle syrové klobásky obloukem obcházela, ale když Marcelka i Boženka potvrzují, že jsou prudce jedlé, vyzkouším taky, jen co je potkám. To by bylo, aby nebylo 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..