1 kg rajčat
2 větší cibule
1 kapie (+ pálivá paprička kdo má rád)
8 velkých švestek
1 KL sůl -nebo víc
2 PL cukr -nebo víc
2 PL oleje
1/2 KL perníkové koření
Na oleji rozdusit, pak rozmixovat a znovu nechat projít varem. Horké do skleniček.
Kdo chce přecedí – u nás netřeba.
Zavíčkovat, zavařit, 20 minut 80°.
Sůl, cukr a perníkové koření podle chuti.
Poslala Jarybarka: „Pokusila jsem se zpracovat unavenou zeleninu a povedlo se.“
Ten nápad s perníkovým kořením se mi moc líbí, všechno na omajdu mám, tak jdu do toho. Díky za recept.
Vypadá to zajímavě.. Takže by se tím dala nahradit kupovaná sveet chilli omáčka? Ta je u nás dost v kurzu.
Jen nemám nějak štěstí na dobré švestky. Přebírat se měkkýma s bílými puntíky mne neláká a když jsem koupila 1 kg balení, to co bylo na omak tvrdé, bylo uvnitř tmavé, takže z celého balení bylo s bídou na malý koláč😕🤷♀️
Rozhodně ukládám a pokusím se sehnat inkredence😋😎
Já měla notně unavené už na jednom konci svrasklé.Ty velké koupené s chutí nic moc.
Uvidíme, třeba se ještě něco zadaří, i když letos je to s ovocem velká bída. Dneska chlap hlásil, že objevil strom, kde snad nějaká jablíčka budou – z kraje léta to vypadalo slibně, teď jak je tu sucho, opadávají nezralá a už i listí… Tak uvidíme, co bude za 14 dní.
Recept už mám uložený, však ono se jednou zadaří inkredence poshánět.
Tady kus od Vodňan ve Lhenicích prodávají švestky za 25 a jablka asi taky ale cenu nevím.