(3870) Vepřové na sladkokyselo s paprikami

600 g libové vepřové plece
lžíce sádla (nebo olej)
větší cibule
4 PL rajského protlaku
200 ml šlehačky
cukr,  sůl, bílý pepř
větší špetka tymiánu
3 namleté nebo tlučené hřebíčky
300 g paprik
podle chuti i citronová šťáva
lžička škrobu (pouze na případné zahuštění)

Na rozehřátém tuku necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidáme protlak a lžičku cukru a 4 – 5 minut restujeme. Podlijeme trochou  horké vody, vlijeme šlehačku a za stálého míchání dobře rozvaříme.  Vložíme maso nakrájené na kostky, osolíme, přidáme koření a za občasného míchání dusíme téměř do měkka. Pak přidáme na proužky nakrájené papriky a dodusíme. Omáčku podle chuti dochutíme solí,  cukrem, případně i lžičkou citronové šťávy (má být sladkokyselá)  a je-li příliš řídká, přidáme v trošce studené vody rozmíchaný škrob  a ještě krátce povaříme. Se škrobem opatrně, roztok přidávat po  kávových lžičkách a neuvrhnout ho do omáčky najednou, rychle zahušťuje.

Poslala Fialka: „Jako přílohu jsem zvolila „dvouminutová“ vřetánka, lahodná omáčka se na ně krásně nabaluje“  😀

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (3870) Vepřové na sladkokyselo s paprikami

  1. Devetapadesatka napsal:

    Inu, co na to říct? 🤔 No – ze to vypadá,
    jako všechno od Bozenky, báječně. Bezva inspirace. Teď, co jsme doma, hledám recepty, protože není problém uvařit – problém je CO uvařit. Zatím je to v pohodě, zahrada dává zeleninu, tak se vždycky něco najde.

  2. Nella napsal:

    Velice lákavé a z dostupných surovin. Brzy bude. Rovněž nemám problém uvařit, ale horší je vždy CO uvařit. Na to je ale Bramboračka jednička.

  3. lakysa22 napsal:

    To by se mi líbilo – vepřové mám ráda – ani ta vřetanka by nevadila😋

  4. a.rena napsal:

    Fialko, ty mi dáváš. Mám to taky tak – CO furt vařit? Tady mě zaujal ten hřebíček. To musím zkusit.

  5. jarybarka napsal:

    Mňám. Je to moc pěkné na pohled.Chutnat taky bude.Já taky s rýží.
    Jen nevím co dřív.Jsou tady teď takové lákavé dobroty.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..