1 balení gnocchi
2 červené papriky
2 hrsti cherry rajčat
červená cibule
černé olivy
olivový olej
1 PL balzamica
sůl a pepř
tymián a oregano
Uvařené gnocchi osmažíme na trošce olivového oleje. Přendáme do mísy a necháme mírně zchladnout. Červené papriky opečeme a nakrájíme na proužky, cherry rajčátka překrojíme napůl, červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky (půlkolečka), černé olivy na kolečka a vše přidáme k nokům.
2 lžíce olivového oleje dáme do misky přidáme 1 lžíci balzamika, sůl, pepř, tymián a oregáno. Vyšleháme a přelijeme salát. Přidáme lístky bazalky a vše promícháme. Jíme buď vlažné nebo vychlazené.
Dobrou chuť přeje pan Milan Paleta
jsme to samé vyráběla v sobotu, jen s rejží…a bylo to skvělý..teplý i studený..
Po tom musí každý skočit 👍
Ja, prosím, ne. Studené těstoviny fakt ne, byť byly ve společnosti ostatních výborných ingrediencí. Testovinovy salát nepozřu 🤷♀️
Páni to bych si dala.Teď hned.
Ještě že už mám oběd hotový.To bych tu marně slintala.
Mám sice „pouze rizoto“ale taky se spoustou zeleniny a sýrem.
Olivy vynechám, olivový olej nahradím slunečnicovým, ale i tak to bude pochoutka a kromě noků dá všechno zahrádka. 🙂 Panu Paletovi moc děkuji.
Já vynechám cibuli, udělám, nadlábnu se a budu svěží. 😋