500 g kuřecích jater
1 střední cibule
plátek másla
250 ml šlehačky
bílá část pórku
sůl
po špetce tymiánu, rozmarýnu a mletého hřebíčku
Kuřecí játra očistíme a nakrájíme zhruba na velikost sousta.
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme koření a játra a ze všech stran je osmahneme. Zalijeme šlehačkou a mírným varem tekutinu zredukujeme přibližně na polovinu, až zahoustne. Pak přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, osolíme, přivedeme do varu, vypneme plotnu a na zbytkovém teple necháme pórek změknout.
Poslala Fialka: „Jako přílohu jsem zvolila brambory (uvařeno naráz víc i na další jídlo), výborně by se hodila i rýže nebo těstoviny.“
Kombinace játra+šlehačka mne ještě nenapadla. Při první příležitosti vyzkouším a už předem vím, že to bude ňamka 😋😎
Máme stejné nápady, Fialko. 😃 Já tak dělám hlavně králičí játra a kořením kari. Taky moc dobré. A buď s rýží nebo brambory v horkovzdušné fritéze.
Taky jsem uvažovala o karí a dokonce o kokosovém mléku. Ale šlehačka hartusila, že jí co nevidět skončí záruka, tak zvítězila. Ale tu „indickou“ úpravu vyzkouším příště. S rýží. 🙂
Mňam mňam , taky jsem ještě se smetanou nikdy neměla a brambory jsou k tomu bezva
Fialinko, máš u mě pochvalu. Jatýrka byla plánovaná na dnešní oběd a tak mi kápl recept do noty. Trochu jsem recept „poBabicovala“, ale bylo to výborné.
Z koření jsem vynechala hřebíček, pórku bylo dost a tak cibule taky nebyla.
Bála se mi tady červená paprika, tak jsem ji přidala a pod zahradou mi rostou
žampióny a houby můžou být všude. Smetana tomu dala super jemnou chuť.
K tomu rýže a ňami ňami. Díky 🙂