(3879) Patizon na paprice VZK 2281

Do komentářů u receptu Sharka napsala: „a maďaři ho dělaj na paprice jako slepici…je to taky moc dobré a hlavně rychlé a s tarhoňou výborné…

Recept poslala Květoslava:
Dostala jsem malý oranžový patizon. Hodně vyzrálý, slupka tvrdá, na řízek nevhodný kvůli špatné manipulaci, ale pro dva velký dost. 

Osmažila jsem cibulku, zaprášila paprikou, chviličku orestovala, vhodila na kostky nakrájený patizon, trochu pepře a podlila troškou vývaru. Dusila a hlídala. Když začal měknout, zaprášila hladkou moukou, promíchala, zalila 12% smetanou a provařila. Nakonec trochu dosolila. Kdo by na začátku podlil vodou, měl by hned trochu přisolit. 

Důležité je první podušení jen chvíli, protože při prováření smetany dál měkne. S tarhoňou to fakt bylo výborné😋

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (3879) Patizon na paprice VZK 2281

  1. lakysa22 napsal:

    Jestli narazím na patizon, tak určitě udělâm. Ani zvzůreček netřeba😋

  2. IvaC napsal:

    Teda přiznám se,že by mne to nenapadlo,ale vyzkoušet se může všechno..

  3. sharka.68 napsal:

    to je super, že jsi to zkusila…mám radost 😀

    PS: dělají tak i dýně…jen omáčku mají hustou a je v ní část té dýně pomixovaná, a zbytek ty kostky..taky k tarhoni a ještě to sýpnou mletou paprikou…někdo pálivou někdo sladkou nebo uzenou..já teda pálivou , uzená mi k tomu moc nešla..

  4. a.rena napsal:

    Další námět na využití disku. A vypadá to hooodně dobře, vidím to na někdy příští týden. Dnes jsem dělala tykvové noky (1936) a vzpomněla jsem si na moje UPB s opraženou slaninou s cibulí. Jen jsem na talíř přihodila trochu kysaného zelí a olizovali jsme se až za ušima.

  5. blahovka.h napsal:

    Na paprice dělám květák, s kolínky. S tarhoňou nějak nejsem kamarád.

  6. Nella napsal:

    Tak tohle mě nikdy nenapadlo, ale určitě vyzkouším.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..