(3883) Bramborové placičky

Zbyla mi bramborová kaše, asi 300 g. Tak jsem k ní přidala vajíčko, nakrájela trochu šunky a pažitky, nastrouhala mozzarellu, zahustila trochou kukuřičného škrobu, přisolila, opepřila a smažila na vyšší vrstvě tuku.
Ubrousek přebytečný tuk odsál. Čím byly placičky menší a tenčí, tím byly křupavější. S rajčaty a paprikou byly velice jedlé a syté.
Zvažovala jsem, jestli péct, ale zvítězila nezdravost. Hmota nebyla moc tuhá, takže by se placičky pečením moc roztekly a vysušily.

Experimentovala a.rena

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (3883) Bramborové placičky

  1. lakysa22 napsal:

    Dvojí radost – upotřebím zbytky a navíc je to moc dobré😋
    Já placky i řízky a jiné smažené dobrtůtky nedávám na papír, ale uložím nastojato do síta. Tuk odkape a zůstane to hezky křupavé.

  2. Inka napsal:

    Tak u nás zbylá bramborová kaše jasně na placky. Vajíčko a hrubá mouka a potom akorát bránit, aby mi zbyla alespoň jedna

  3. jarybarka napsal:

    No tak to je určitě pochoutka.
    A ten fígl od Lakysy neznám a určitě zkusím.Zrovna dnes protože budou řízky z hříbků.

  4. Devetapadesatka napsal:

    Ja se přiznám, parkrat jsem takto zkoušela upotřebit brkaši, ale nesetkalo se to s úspěchem. Asi proto, ze já do ni rvu hodně másla a placičky pak byly strasne mastné, i když to bylo nastavené. Takze za me – přidat žloutek, zdobicim pytlikem udělat na plech bobečky a upéct.

  5. sharka.68 napsal:

    tobě zbyla brkaše? Tak to u nás nezbejvá..i na ten pastýřský koláč si ji musím udělat … br.placky pěkně po staru,uvařit brambory ve slupce……

    • IvaC napsal:

      Už jsem to viděla ve slupce a protáhnout lisem na brambory,slupky v něm zůstanou,ale já ty brambory loupu,jsem zvyklá. A placky z vařených brambor od dětství milují.

      • sharka.68 napsal:

        ten pákovej lis mám, ale taky loupu 😀
        PS: kdysi nějakej hochkuchař říkal,že brkaši dělá tak,,že paríruje horké brambory přes tenhle lis..no tak jsem tomu nátlaku podlehla a koupila ho..akorát mi neřekl,jak ji potom zase ohřejvá..asi v kastrolu s horkou vodou nebo ji strčí zakrytou do horký trouby)..ale kaše je hedvábná,to zas jo..to měl pravdu a lepší jak z el.šlehače…(ne tyčáku)

  6. kvetula.v napsal:

    Noooo… já když chci udělat k večeři něco z brkaše, musím jí navařit dvojnásobné množství…. Dělávám z ní karbanátky v troubě, ale zahustit škrobem a tenké placičky, to mne nenapadlo. Přitom chlap to křupavé, nezdravě smažené oblibuje. S první brkaší si na to vzpomenu 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..