(3885) Dalgona Matcha

Po úspěchu Dalgona kávy se objevily další různé varianty, včetně nápoje Dalgona Matcha. Pro neznalé – matcha je sušená dužina nejmladších lístků čajovníku, rozemletá na jemný prášek. Při výrobě matcha nedochází k fermentaci, nepřidávají se žádná barviva, přísady, ani konzervační látky. Postup se po tisíciletí nezměnil – čtyři týdny přes sklizní se pole s čajovníkem úplně zastíní. Tím se odfiltruje až 90 % slunečního světla. Rostlina kompenzuje nedostatek světla intenzivní produkcí chlorofylu. Zakrytím keřů čajovníku se docílí tenčích a chutnějších lístků.

1 lžíce matcha prášku
1 lžíce cukru (může být i med nebo jiné sladidlo)
2 lžíce horké vody
mléko (podle preference)
led

Smíchejte matcha prášek, cukr a horkou vodu v misce. Šlehejte směs ručně metličkou nebo elektrickým šlehačem, dokud nevznikne hustá pěna. Naplňte sklenici ledem a mlékem. Nalijte pěnu na vrchol mléka a podávejte.

Poslala Sharka: „Já teda s mlíkem nemusím, dávám hodně vychlazenoou vodu půl na půl s pěnou matcha nebo si udělám matcha slabší ledový čaj a posadím mu tuhle zelenou čepičku…“

Foto ilustrační

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..